Silver Lining Music
17:10 - 15.01.2021 / musiikki / Findance
Bittersweet-hitti tulee uudessa muodossa - Apocalyptica ja Paleface yhteistyössä: Ei vaihtoehtoo

Apocalyptica julkaisi vuonna 2004 Bittersweet-singlen, jossa lauloivat Ville Valo ja Lauri Ylönen.

Urheilugaalassa kuultiin maailmaensi-ilta Apocalyptican ja Palefacen Ei vaihtoehtoo -biisistä, joka on Bittersweet-biisin uusi versio.

- Kun meitä pyydettiin Urheilugaalaan esiintymään, me haluttiin tehdä jotain todella spesiaalia. Kelasimme, että olis mielenkiintoista tehdä jostain meidän vanhasta biisistä moderni versio, ja rap tuntui kiinnostavimmalta suunnalta, Apocalyptican Eicca Toppinen kertoo.

Nyt julkaistu Ei vaihtoehtoo -single on Toppisen mukaan käytännössä täysin uusi kappale. Jättihitiksi noussut alkuperäinen Bittersweet on toki läsnä jykevänä pohjana painavalle uudelle lyriikalle.

Paleface toteaa, että oli välittömästi mukana ideassa, kun Eicca otti yhteyttä joulun alla.

- Olen fanittanut Apoja 90-luvun alkuvaiheista asti. Yhteistyö oli muutenkin luontevaa, sillä teimme hiljattain yhteisen biisin GG Caravan -yhtyeen levylle. Yhdistelin lyriikassa kamppailun tematiikkaa niin tavallisten ihmisten arjessa kuin urheiluareenoillakin. Sankaritekoja tehdään joka päivä vieroitushoidoissa ja sairaaloiden syöpäosastoilla. Tämä kappale on omistettu kaikille keskellä arjen haasteita, hän toteaa.

- Me ollaan aina arvostettu todella paljon Palefacea musiikintekijänä ja nerokkaana tekstittäjänä, ja ollaan vuosia mietitty, että olis nastaa tehdä jotain yhdessä. Tää tuntui sopivalta hetkeltä ja kontekstilta, koska me oltiin varmoja, että Paleface lataa tiskiin sellaiset monitasoiset lyriikat kuin pitääkin. Ja just näin tapahtui, Toppinen sanoo tyytyväisenä.

Kuuntele Ei vaihtoehtoo Spotifyssa alla: