MTV Oy
22:10 - 05.01.2021 / tv-sarjat / Findance
Kotoisa-tiimi uudistuu - MTV3 jatkaa sisustus- ja remontointiohjelmaa 3.2. - mukana myös Sara Parikka

MTV3-kanavalla keskiviikkona 3. helmikuuta alkavassa Kotoisa -sisustus- ja remontointiohjelma nähdään neljännellä tuotantokaudella uudistuksia myös esiintyjien suhteen, kun asiantuntijaviisikon uutena sisustussuunnittelijana aloittaa Niina Ahonen, korjausrakentajana Rickard Carlsson ja pihasuunnittelijana Helga Andersson. Piharemonttien parissa Helgan kanssa jatkavat jo aiemmalta kaudelta tutut viherrakentajaveljekset Arto ja Tero Kontio.

Tulevalla tuotantokaudella tehdään muutos yhteensä kymmeneen sisä- ja ulkokohteeseen, joista jokainen remontoidaan ja sisustetaan asukkaiden haaveiden ja toiveiden perusteella. Remontoitujen kohteiden muutos on asukkaille aina yllätys, ja jakson lopussa nähdään, millaiset reaktiot muutos saa aikaan.

Sisäkohteissa nähdään tälläkin kaudella sekä suuria ja näyttäviä muutoksia että kompakteja, nopeampia remontteja. Kohteissa on mukana monenlaisia koteja isoista omakotitaloista yksiöihin, ja tällä kaudella remonteissa otetaan entistä enemmän huomioon myös vanhojen huonekalujen uusiokäyttö ja kierrätys. Myös ulkokohteissa tehdään näyttäviä remontteja. Uuden kauden ensimmäisessä jaksossa täydellisen muutoksen kokee Mikko ja Sara Parikan uudiskohteen piha, kun kivinen sorapiha remontoidaan lapsiperheen tarpeisiin.

Niina Ahonen - sisustussuunnittelija

Kotoisan uusi sisustussuunnittelija Niina Ahonen on ollut etulinjassa rakentamassa kotien stailauksen konseptia Suomessa. Niina kutsuu itseään sisustusalan moniottelijaksi ja haluaa olla sisustussuunnittelija, joka taipuu monenlaisiin projekteihin yksityiskodeista hotellien suunnitteluun.

Niina on rohkea suunnittelija, joka tavoittelee asiakkaalle hyvää ja tasapainoista oloa toimivalla ja kauniilla sisustuksella. Stailaus on Niinan vahvuus ja rakkain hetki projekteissa on se, kun kaikki on valmista remontissa ja hän pääsee laittamaan loppusilauksen paikoilleen – vaikkapa pöyhimällä tyynyjä. Niina nauttii niin pienten kuin isojenkin kokonaisuuksien suunnittelusta, sillä pienelläkin muutoksella voi olla asiakkaalle todella suuri merkitys. Niina on tuttu ohjelmista Pientä Pintaremonttia ja Pientä Mökkiremonttia.

Rickard Carlsson - rakennusurakoitsija

Kotoisan sisätiimiin liittynyt rakennusurakoitsija Rickard Carlsson on nuoreen ikään nähden kerryttänyt jo 15 vuoden työkokemuksen, joista pyörittänyt omaa yritystä seitsemän vuoden ajan. Rickardille rakkaimpia projekteja ovat täyssaneeraukset, joissa suuressa roolissa ovat ongelmanratkaisutaidot.

Rickardin mielestä tärkeintä remontointiurakoissa on noudattaa hyvää rakennustapaa ja se, että ratkaisut joita hän projekteissaan tekee ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Rickard kokee oman työnsä erittäin mieleiseksi, sillä projektit ovat monipuolisia ja niissä pääsee haastamaan itseään. Tärkein hetki projekteissa on, kun kohde on valmis ja saa ylpeänä luovuttaa avaimet asukkaille. Kotoisa on Rickardin ensiesiintyminen televisiossa.

Helga Andersson - maisemasuunnittelija

Kotoisan pihasuunnittelijana aloittavalla Helga Anderssonilla on vuosien kokemus maisemasunnittelijana. Hän on aloittanut uransa 20 vuotta sitten puutarhojen hoidon parissa ja pyörittää nykyään omaa viherrakennusyritystä.

Helga kokee omaksi vahvuudekseen suunnittelijana sen, että hänellä on laaja ja kattava kokemus käytännön asioista viherrakentajana, joten hänen suunnittelemansa pihat eivät ainoastaan näytä kauniilta paperilla, vaan ovat myös toteutettavissa ja toimivat käytännössä. Helgalla on laaja kokemus erilaisten kohteiden suunnittelusta. Mukaan mahtuu niin asuntomessujen esittelypihoja kuin pieniä parvekkeita ja suuria merenrantahuviloiden pihoja, ja kaiken kaikkiaan Helgalla on ollut lähemmäs 500 projektia. Helgan sydäntä lähellä ovat uudiskohteiden pihat kaikessa haastavuudessaan, sillä ne ovat yleensä kuin tyhjä paperi ja kohteissa on paljon toiveita, mutta rajallisesti tilaa. Helgan pitkäaikainen unelma toteutuukin tällä kaudella, kun hän pääsee suunnittelemaan pihoja, jotka pysyvät asukkaille yllätyksenä aivan loppuun saakka. Kotoisa on Helgan ensiesiintyminen televisiossa.

Arto Kontio - viherrakentaja

Arto Kontio muistetaan Kotoisan edelliseltä kaudelta. Hän on viherrakentaja, joka on pyörittänyt omaa viheralan yritystään jo 16 vuotta. Hän on rakentanut uransa aikana lukemattomia pihoja niin kotitalouksille kuin taloyhtiöillekin.

Arton matka alalle alkoi kesätyöstä, joka vei miehen täysin mennessään. Parasta viherrakentajan ammatissa on hänen mielestään työn käytännönläheisyys ja se, että työssä tapaa paljon ihmisiä ja pääsee jatkuvasti luomaan uusia kontakteja. Paras hetki on kuitenkin se, kun pääsee näkemään valmiin kohteen, jonka takana voi seisoa. Kotoisan tekemisessä kohteen luovuttaminen asukkaalle on Arton mukaan tavallistakin jännittävämpää, koska asukas ei tiedä yhtään, mitä hän tulee saamaan.

Tero Kontio - viherrakentaja

Myös Tero Kontio, toinen Kotoisan pihatiimin viherrakentajista, muistetaan Kotoisan edelliseltä kaudelta. Tero on kartuttanut vuosien saatossa monipuolista osaamista viherrakentamisen parissa ja ollut veljensä Arto Kontion kanssa vastuussa yhteisestä yrityksestä jo vuosien ajan.

Terolta sujuvat niin konetyöt kuin kiveysten rakentaminenkin. Hän on tarkka viimeistelyjen suhteen ja Terolle onkin tärkeää, että jokainen yksityiskohta on tarkastettu ennen kuin kohde luovutetaan asukkaalle. Hänen filosofiaansa viherrakentamisen suhteen kuvaa ajatus, että jokainen kohde pitää tehdä yhtä huolella kuin tekisi omaa pihaansa. Tero kokeekin, että palkitsevin asia viherrakentamisessa on tyytyväisen asiakkaan kohtaaminen – erityisesti silloin, kun kyseessä on yksityispiha ja muutoksesta on tullut juuri sellainen kuin asiakas on halunnut ja toivonut.

Katso esimakua Kotoisa-ohjelman uudelta kaudelta alta: