Matias Jalmari
13:10 - 27.11.2020 / musiikki / Findance
Ida Paul ja Kalle Lindroth julkaisivat joulukappaleen - "Sininen joulu on meidän näköinen, moderni, mutta nostalginen joululaulu"

Joulubiisistä jo pitkään haaveilleella kaksikolla oli keväällä hyvin aikaa miettiä loppuvuoden suunnitelmia ja ajatus joulukappaleen tekemisestä tuntui hyvältä. Kesällä Ida ja Kalle suuntasivat studiolle glögin ja piparien kanssa.

- Ollaan jo muutamana edellisenä jouluna tajuttu liian myöhään, että meidän pitäisi tehdä joululaulu, mutta ei olla aikataulullisesti ehditty tehdä biisiä ajoissa. Nyt aika oli otollinen. Sininen joulu on meidän näköinen, moderni, mutta nostalginen joululaulu, joka toivottavasti jää elämään vielä pitkäksi aikaa. Joulu merkitsee meille ennen kaikkea yhdessäoloa ja rakkaiden ihmisten ja läheisten muistamista. Ne asiat tulevat tässäkin biisissä esille. Joulu saa siis tulla, Ida ja Kalle fiilistelevät.

Ida Paulin & Kalle Lindrothin maaliskuussa julkaistu kakkosalbumi Vuonna nolla on ylittänyt platinarajan. Julkaisuviikollaan albumilistan ykköseksi noussut albumi on pysynyt virallisella albumilistalla julkaisustaan saakka. Duon tuplaplatinarajan ylittänyt esikoisalbumi Nää kaikki kertoo susta on myös ollut suuri menestys.

Ida Paulin & Kalle Lindrothin orgaaninen soundi on nostanut duon muutamassa vuodessa maamme kirkkaimpien muusikoiden joukkoon. Myös biisintekijöinä ansioitunut kaksikko on kirjoittanut tahoillaan kappaleita mm. Antti Tuiskulle ja Kaija Koolle. He ovat olleet ehdolla Emma Gaalassa kategorioissa Vuoden tulokas (2018), Vuoden pop (2019) ja Vuoden yhtye (2019. Duon Hakuammuntaa-debyyttisingleä on tähän päivään mennessä striimattu yli kymmenen miljoonaa kertaa. Ida Paul & Kalle Lindroth nähdään uransa toistaiseksi isoimmalla keikalla Helsingin Jäähallin Black Boxissa lauantaina 20.2.2021.

Kuuntele Sininen joulu Spotifyssa alla: