Yellow Film & TV
22:10 - 24.11.2020 / tv-sarjat / Findance
C More ja MTV3: Roba saa jatkoa - Annika Aapalahti ja Alex Anton debytoivat poliisisarjassa

Kultaisella Venlalla palkitusta C More -alkuperäissarja Robasta tulee keväällä julkaistavan viidennen kautensa myötä Suomen pitkäkestoisin poliisisarja, eikä suosiolle näy loppua.

Miljoonayleisöt C More -suoratoistopalvelun ja MTV:n kanavien pariin koukuttanut draamasarja Roba on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten sydämissä koskettavien käänteidensä, rakastettavien hahmojensa ja ajankohtaisiin tapahtumiin pureutuvien aiheidensa ansiosta. Kultaisella Venlalla palkittu poliisidraama saa keväällä jo viidennen tuotantokautensa, jota tähdittää aikaisemmilta kausilta tuttu eturivin näyttelijäkaarti: Kari Hietalahti, Leena Pöysti, Riku Nieminen, Andrei Alen, Tiina Lymi, Mimosa Willamo, Mari Perankoski, Ilari Johansson, Rauno Ahonen ja Linnea Skog.

Uusina kasvoina mukaan astelevat lisäksi Annika Aapalahti, joka tuli tunnetuksi kipakan morsiamen roolista M/S Romantic -sarjassa, sekä Karpin toisella kaudella vakuuttanut ja pian Peruna-uutuuselokuvassa nähtävä Alex Anton (kuvassa).

Uuden kauden teema on poliisiin kohdistuva väkivalta ja maalittaminen. Tarina alkaa sekasortoisesta terrori-iskusta, jonka seuraukset ovat robalaisille paitsi raskaat, myös henkilökohtaiset. Pääkäsikirjoittajana jatkaa Kultainen Venla -palkittu Tatiana Elf, ohjauksesta vastaavat Markus Lehmusruusu (Risto Räppääjä ja pullistelija) ja Reetta Aalto (Paratiisi, Tottumiskysymys, Naurun varjolla).

Viidennen Roba-kauden kuvaukset on aloitettu viime viikolla Helsingissä ja ne jatkuvat helmikuun lopulle. Yksi Roban suosikkihahmoista, Kari Hietalahden esittämä Arto Mäkelä, joutuu uusissa jaksoissa tiukan paikan eteen.

"Rooliin asettuminen tuntuu kotoisalta. Kun sinisen haalarin vetää päällensä, niin tietynlainen elämänasenne loksahtaa päälle saman tien. Rooliin valmistauduin ainoastaan käymällä salilla, että jaksan juosta konnien perässä. Asenne on haalareissa", Hietalahti tiivistää kuvausten alkamisen.

"Roba koostuu niin taitavista ja kokeneista näyttelijöistä, että on ilo päästä tekemään töitä juuri tämän porukan kanssa. Olen aina halunnut näytellä poliisisarjassa ja nyt sitten sekin haave tulee todeksi. Hahmoni tulee luomaan sarjaan tilannekomiikkaa puheliaisuutensa ja konstailemattomuutensa kautta", kuvailee uutena sarjassa aloittanut Annika Aapalahti.

Roban viides kausi julkaistaan C Moressa keväällä 2021.