Marianna Films
10:10 - 09.08.2020 / elokuvat / Findance
Mika Kaurismäen ohjaama Mestari Cheng menestyy Saksassa ja Itävallassa

Mika Kaurismäen ohjaama elokuva Mestari Cheng sai ensi-iltansa Saksassa torstaina 30.7. kaikkiaan 146 elokuvateatterissa.

Ensimmäisen esityspäivänsä jälkeen elokuva nousi Box Office -listalla ensimmäiseksi, ja koko esitysviikonlopun jälkeen sen sijoitus listalla oli neljäs, mikä on suomalaiselta elokuvalta erinomainen ja poikkeuksellinen saavutus.

Mestari Cheng oli viikonlopun lipunmyyntituloksissa myös paras uusi elokuva. Lisäksi sen katsojakeskiarvo esityskopiota kohden oli paras. Kaikkiaan elokuva on kerännyt Saksassa katsojia nyt noin 15.000 ennakkonäytökset mukaan lukien.

– Onhan tämä hienoa ja ainutlaatuista, että elokuva oli listan kärjessä avajaispäivänään. Tietysti tässä myös haikailee sitä, mitä luvut olisivat voineet olla normaalioloissa, sillä nythän myös Saksan teattereissa vallitsevat koronapandemian aiheuttamat poikkeusrajoitukset – siellä teattereihin lasketaan vain 20% normaalikapasiteetista, toteaa ohjaaja Mika Kaurismäki.

– Mutta kyllä tästä silti iloinen voi olla, ykkössija on kuitenkin aina ykkössija. On ollut hienoa seurata, kuinka saksalaiset ovat ottaneet elokuvan omakseen.

Mestari Cheng on loistanut Saksassa aiemminkin. Syksyllä 2019 se voitti Lyypekin Nordische Filmtage -festivaaleilla yleisöpalkinnon saadessaan 93% äänistä, mikä on jo yli 60-vuotiaan festivaalin historian ylivoimainen ennätys.

Samanaikaisesti elokuva tuli teattereihin myös Itävallassa, jossa elokuvaa levittää Polyfilm. Itävallassa elokuva ylsi viikonlopun katsojalistoilla viidenneksi eli lähes yhtä korkealle kuin Saksassa.

Elokuva on myyty useisiin maihin. Seuraavaksi Mestari Cheng on tulossa elokuvateattereihin Sveitsissä, missä ensi-ilta on 20.8. Syksyllä vuorossa ovat Iso-Britannia ja Japani, mikäli koronaepidemian tilanne ei muuta suunnitelmia.

Suomessa draamakomedia Mestari Cheng palaa elokuvateattereiden ohjelmistoon Helsingissä.

Mestari Chengin nimiroolin esittää parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi valittu Chu Pak Hong, joka muodostaa elokuvan pääparin yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa. Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen.