European Pressphoto Agency EPA / AOP
12:10 - 30.06.2020 / maailmalta / Markku Leppilampi
Venäjän lupaamien tappopalkkioiden uskotaan vieneen useiden sotilaiden hengen - Donald Trump kiistää

Newser kertoo [lähde] väitteistä, joiden mukaan Venäjä on syyllinen useiden Yhdysvaltain sotilaiden kuolemaan.

Yhdysvaltain tiedustelun saamien tietojen mukaan Venäjä maksoi talibaneille, jos he saivat tapettua Yhdysvaltain joukkoja. Tiedot saatiin selville kiinni otettujen taistelijoiden ja rikollisten kautta.

Tietojen saamisen jälkeen viranomaiset tutkivat kaatuneiden lukumääriä viimeisen 18 kuukauden ajalta. Useiden kuolemien uskotaan johtuneen palkkioista.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin mukaan tiedusteluelimet ovat kertoneet hänelle, ettei informaatio ole uskottavaa, eikä hänelle tai varapresidentille raportoitu asiasta. Hän arveli kyseessä olevan ehkä valeuutinen.

Ainakin yksi viranomainen kuitenkin kertoi [lähde] New York Times -lehdelle, että tiedusteluyhteisössä oli laaja samanmielisyys siitä, että informaatio oli uskottavaa. Lehden lähteet puolestaan väittävät, että asiasta keskusteltiin Valkoisessa talossa maaliskuussa.

Sekä demokraattien että republikaanien joukossa on ollut henkilöitä, jotka vaativat lisätietoja tiedusteluelinten arvioista mahdolliseen Venäjän juoneen liittyen.

artikkelin avainsanat:
Donald Trump Venäjä