Nelonen
16:10 - 23.06.2020 / elokuvat / Findance
Syke-sarjan pohjalta tehdään trillerielokuva - pääosassa Iina Kuustonen

Ruutu ja Nelonen -sarja Syke saa rinnalleen trillerielokuvan.

Teattereihin vuodenvaihteessa saapuva elokuva on sarjasta itsenäinen tarina, jossa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä. Mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa sarjan alkuajoista lähtien.

Tuleva Syke-elokuva on jännittävä trilleri, jossa traumapoli kohtaa yllättävän uhan ja ajautuu kaaoksen valtaan. Elokuvassa on paljon sarjasta tuttua Sykettä, mustaa huumoria sekä samaistuttavia arkielämän teemoja. Elokuva on sarjasta itsenäinen kokonaisuus ja tarjoaa jännittävän katseluelämyksen myös heille, jotka eivät ole Sykettä aikaisemmin seuranneet.

Syke-elokuvaa tähdittävät Suomen eturivin näyttelijät. Iina Kuustonen esittää pääosassa nähtävää Iiristä, joka yrittää tarinan alussa toipua vaikeasta erosta. Elokuvassa nähdään muutkin alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet: Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Mukana on lisäksi monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash).

Elokuvan ohjaa myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa.

- Oli nautinnollista kirjoittaa Syke-elokuvaa – kaikki vanhat hahmot mukana. Halusin laittaa heidät mahdollisimman jännittävään paikkaan ja sitä kautta tyylilajiksi valikoitui trilleri. Silti siellä mukana on edelleen se alkuperäinen ystävyyden ja ammattiylpeyden teema, sekä tietenkin koskettavat potilaskohtalot, joiden pohjalle Syke on aina rakentunut. Elokuvassa Syke-saaga on mahdollista nostaa aivan uudelle tasolle, Peltomaa kertoo.

Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi työskentelee Syke-elokuvassa sekä kameran edessä että takana.

- Olen näytellyt Syke-sarjassa alusta lähtien ja olen erittäin innoissani siitä, että olen saanut olla mukana synnyttämässä Syke-elokuvaa Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkönä. Alkuperäinen Syke-jengi on kasassa kesän kuvauksissa ja Petja Peltomaan käsikirjoitus on aiheeltaan iso, tarkka ja vaikuttava. En malta odottaa, että elokuva on valmis ja pääsemme näyttämään sitä vanhoille ja uusille faneille. Mielestäni hitti tv-sarjan laajeneminen elokuvan puolelle tarjoaa täysin uuden ulottuvuuden sekä tekijöille että Syke-faneille, Luusuaniemi kertoo.

Syke-elokuva saapuu elokuvateattereihin vuodenvaihteessa 2020–2021.