Pixabay
10:10 - 06.06.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Vapaamuurarien hallussa olleessa SS-upseerin päiväkirjassa kerrotaan natsien valtavasta aarteesta - paikkaa aiotaan etsiä

Newser kertoo [lähde] mielikuvituksen laukkaamaan saavasta päiväkirjasta.

75 vuotta vanha päiväkirja on SS-upseerin kirjoittama. Siinä kuvaillaan peräti 11 paikkaa, joihin natsit piilottivat kultaa, koruja, korvaamattomia taideteoksia ja uskonnollisia esineitä.

Päiväkirja oli pitkään vapaamuurarien hallussa Quedlinburgissa, Saksassa. Sen jäsenistöön kuului aikoinaan natsien upseereja. Puolalainen säätiö Silesian Bridge kertoi kuitenkin saaneensa päiväkirjan haltuunsa maaliskuussa.

Päiväkirjassa kerrotaan muun muassa noin 60 metriä syvästä kaivosta, johon olisi piilotettu 28 tonnia kultaharkkoja. Miljardien arvoisen kullan arvellaan olevan peräisin Wroclawissa sijainneesta Reichsbank-pankista.

Kaivon väitetään sijaitsevan Hochbergin palatsin tiluksilla Roztokassa, Puolassa. Kaivon löytäminen ei välttämättä ole helppoa, sillä natsit tiettävästi sulkivat sen räjähteillä sen jälkeen, kun kaivoon oli tiputettu myös silminnäkijöiden ruumiita.

Hochbergin palatsin omistajat aikovat etsiä kaivoa. Päiväkirjassa kuvailtujen useimpien aarteiden uskotaan päätyneen aikoinaan puna-armeijan haltuun.

artikkelin avainsanat:
Adolf Hitler sota Venäjä