Hans van Veen
20:10 - 30.05.2020 / viihde / Findance
Ysärihitti villitsi TikTok-käyttäjät - Vengaboys varoittaa Up & Down -haasteesta

TikTok-videopalvelun villinnyttä The Up and Down -haastetta on katsonut jo satamiljoonaa ihmistä ympäri maailman.

Kyseessä on kahden ihmisen muodostama akrobaattinen liikehdintä, joka tehdään Vengaboys-yhtyeen 1990-luvun lopulla Billboardin listaykköseksi nousseen tanssihitin, Up & Down, säestyksellä.

Monet supertähdet, kuten Jason Derulo ja Olly Murs sekä sosiaalisen median vaikuttajat, kuten Jena Frumes, Callum Jones ja Maverick Baker lukeutuvat niihin sataantuhanteen ihmiseen, jotka ovat onnistuneet haasteessa ja julkaisseet suorituksensa TikTokissa.

Haasteen epäonnistunut suorittaminen on aiheuttanut monille mustelmia ja venähdyksiä mutta jopa vakavampia vahinkoja. Haasteen jatkuva levittäminen ja siihen liittyvät vaarat ovat nyt saaneet Vengaboys-yhtyeen julkaisemaan vetoomuksen, ettei haastetta enää tehtäisi eikä levitettäisi eteenpäin.

Vengaboysin solisti Kim toteaa People-lehdessä, että yhtye on ilahtunut suosiostaan, mutta on huolissaan haasteen mittavasta leviämisestä.

- Pyydämme kaikkia lopettamaan haasteen tekemisen ja levittämisen TikTokissa tai muualla. Sairaaloilla on juuri nyt tärkeämpääkin tekemistä kuin hoitaa haasteen suorittamisessa murtuneita sormia tai muita vammoja, Kim toteaa.

- Olemme jo kertaalleen varoittaneet haasteen tekemisestä, ja TikTok on lisännyt jopa haasteen videoihin varoituksen. Siitä huolimatta ihmiset yhä suorittavat sitä, pahoittelee Vengaboysin jäsen D-Nice.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Vengaboysin hitti lähtee leviämään viraalisti. Kaksi vuotta sitten heidän Boom, Boom, Boom, Boom!! -kappaleensa palasi Ison-Britannian listoille, kun laulua oli esitetty spontaanisti katujuhlissa, joista kuvatun videon näkivät sittemmin kymmenet miljoonat ihmiset.

Lisäksi aivan äskettäin yhtyeen We're Going To Ibiza! nousi Itävallan ykköseksi, kun siitä muodostui poliittisen korruption vastaisen kampanjan tunnuslaulu.

Alla Jason Derulon ja Jena Frumesin suoritus:

@jasonderulo

Way harder than it looks @jenafrumes

Up & Down - Vengaboys