Alamy / AOP
22:10 - 26.04.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Seksittömyydellä on asiantuntijoiden mukaan useita haittavaikutuksia - masturbointikaan ei aina riitä

Lakanoiden välissä vietetyllä ajalla on tutkijoiden mukaan vaikutusta terveyteen. Haittavaikutuksia voi olla vaikeaa tunnistaa, jos seksiä ei harrasta, Essex Live kertoo [lähde].

Jos seksiä ei harrasta lainkaan, se voi vaikuttaa myös halukkuuteen tulevaisuudessa. Muita haittavaikutuksia ovat sydänsairaudet miehillä. Erään tutkimuksen mukaan seksi kaksi kertaa viikossa puolitti valtimoiden tukkeutumisen mahdollisuuden. Siihen vaikutti homokysteosiinin väheneminen seksiä harrastavilla. Se on haitallinen kemikaali, joka voi aiheuttaa sydänongelmia.

Seksi vähentää myös stressiä, sillä seksuaalinen kanssakäyminen vähensi stressihormoni kortisolin määrää elimistössä. Vuonna 2005 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että masturbointi ei lievittänyt stressiä yhtä paljon. Liiallinen kortisolin määrä voi aiheuttaa myös nukahtamisvaikeuksia ja väsymystä, ruoansulatusongelmia, painonnousua, muisti- ja keskittymisvaikeuksia, päänsärkyä, libidon vähenemistä testosteronin laskemisen vuoksi, ahdistusta ja masennusta.

Immuunijärjestelmä voi niin ikään kärsiä seksittömyydestä. Seksiä harrastavilla keho tuottaa enemmän immunoglobuliini A -vasta-ainetta, joku torjuu sairauksia. Kaksi kertaa viikossa seksiä harrastavien kehot tuottivat vasta-ainetta 30 prosenttia enemmän.

Vuonna 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan miehillä, jotka rakastelivat vähemmän kuin kerran viikossa, oli kaksi kertaa suurempi mahdollisuus kehittyä erektiohäiriö. Naisilla orgasmin saavuttamisesta ja kostumisesta puolestaan voi tulla hankalampaa. Toisaalta miehillä liiallinen aikuisviihteen katseleminen voi vähentää jopa nuorten aikuistenkin miesten herkkyyttä kiihottua.

Eturauhassyövän riskiäkin on tutkittu. Se oli 33 prosenttia pienempi miehillä, jotka ejakuloivat vähintään 21 kertaa vuodessa.

Kumiukolta kondomit edullisesti! Aina ilmainen ja huomaamaton toimitus!
www.kumiukko.fi

artikkelin avainsanat:
seksi terveys tutkimukset