Anders Nicander / Viaplay
16:10 - 19.04.2020 / tv-sarjat / Findance
Antti Reini ja Sampo Sarkola näyttelevät yhdessä Captain Marvel -leffasta tutun Rune Temten kanssa Viaplay-sarjassa Koneisto
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Viaplay-suoratoistopalvelun uusi alkuperäissarja Koneisto saa ensi-iltansa sunnuntaina 24. toukokuuta.

Suomalaisväriä yhteispohjoismaalaiseen tuotantoon tuovat Antti Reini ja Sampo Sarkola.

Sarjan pääosaa esittää tunnettu norjalainen Kristoffer Joner (The Revenant, Mission: Impossible – Fallout). Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Rune Temte (Captain Marvel, Eddie the Eagle), Hanna Alström (Kingsman: Kultainen kehä, Saamelaisveri), Julia Schacht (Melk) ja Anastasios Soulis (Johan Falk, Gåsmamman).

Koneisto on kahdeksanosainen trilleri, jonka tapahtumat keskittyvät Ruotsin ja Norjan rajaseudulle. Tapahtumat käynnistyvät, kun Olle, tavallinen perheenisä herää Sandefjordin ja Strömstadin väliseltä autolautalta. Edellisen illan tapahtumista miehellä ei ole muistikuvia, ja viereltään hän löytää kassillisen rahaa ja aseen. Ollen on yritettävä nopeasti selvittää, mitä oikein on tapahtunut, ennen kuin poliisit ottavat hänet huostaansa.

Pääosaa esittävä Kristoffer Joner on yksi Norjan suurimmista näyttelijöistä. Mies on tuttu niin kotimaansa huipputuotannoista kuin kansainvälisistä menestyselokuvistakin. Joner on nähty mm. Leonardo DiCaprion rinnalla Oscar-palkitussa elokuvassa The Revenant ja Tom Cruisen tähdittämässä Mission: Impossible – Fallout -toimintaelokuvassa. Mies kertoo olevansa vaikuttunut Viaplayn uuden alkuperäissarjan toteutuksesta.

- Mahtavinta Koneistossa on se tempo, jolla tarina etenee. Se poikkeaa täysin kaikesta aiemmin tekemästäni. Oli myös erittäin hauskaa päästä tekemään kunnon toimintakohtauksia, mutta huomaan, etten ole enää 30-vuotias, Joner naurahtaa.

Suomalaisväriä sarjan näyttelijäkuntaan tuovat Antti Reini ja Sampo Sarkola. Antti Reini näyttelee sarjassa Håkania, päähenkilön puolison isän rakennusyhtiössä työskentelevää tarkastajaa, ja Sampo Sarkola nähdään roiston roolissa Nicolaina, joka juonii Ollen pään menoksi.

Koneiston ohjaaja Richard Holm kuvailee Viaplayn uutta sarjaa toimintapaketiksi, joka pakottaa katsojan kohtaamaan omat asenteensa ja ennakkoluulonsa. Sarjassa nähdään näyttelijöitä niin Norjasta, Ruotsista kuin Suomestakin, ja Holmin mukaan kaikki löysivät yhteisen sävelen nopeasti.

- Kun olemme poikkeustilanteen vuoksi joutuneet sulkemaan rajojamme, on mielestäni erityisen hienoa tuoda kotikatsomoihin sarja, jossa valtioiden rajat ovat täysin avoinna! Ehkä sarjan avulla katsojat huomaavat myös, kuinka luonnollisesti pystymme normaalioloissa liikkumaan valtioiden välillä.

Hieman yli vuosi sitten Viaplay lanseerasi norjalaisen alkuperäissarjan Wisting, joka rikkoi ilmestyessään suoratoistopalvelun katseluennätykset ja on edelleen yksi Viaplayn menestyneimmistä alkuperäissarjoista. NENT Groupin EVP ja Chief Content Officer Filippa Wallestam kertoo, että myös Koneistolle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet.

- Wisting osoitti meille, kuinka paljon katsojamme arvostavat jännittäviä tarinoita ja loistavia norjalaisia näyttelijöitä. Uskomme laadukkaan tuotannon ja fantastisten näyttelijöiden tuottavan tulosta myös Koneiston kohdalla, Wallestam kertoo.

Wallestam uskoo, että Koneistolla on potentiaalia nousta yhtä suureksi, tai jopa suuremmaksi, menestystarinaksi kuin Wisting.

- Mikäli katsojat ottavat Koneiston vastaan yhtä hyvin kuin Wistingin, olemme jo voittaneet, mutta uskon pohjoismaalaisten näyttelijöiden yhdistelmän antavan Koneistolle ainutlaatuiset lähtökohdat houkuttelemaan yleisöä ympäri Pohjoismaita. Ensimmäisten jaksojen jälkeen et voi lopettaa katsomista, jatkaa Wallestam.

Ruoan tilaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Klikkaa ja katso valikoima

Kahdeksanosaisen sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Kjersti Ugelstad (Wisting) ja Niclas Ekström (Lingonligan), ja sarjan ovat tuottaneet Anagram Sweden, Film i Väst ja Helsinki-filmi.

Kahdeksanosainen Koneisto saa ensi-iltansa Viaplayssa 24. toukokuuta, jolloin palveluun saadaan kaksi ensimmäistä jaksoa.

Katso Koneisto-teaseri alta: