Yle Kuvapalvelu / Ilmari Fabritius
22:10 - 02.04.2020 / viihde / Findance
Naisen kosto - Pirjo Heikkilä aloittaa uuden podcastin - Yle Areena tarjoaa 22.4. alkaen

Naisen kosto on terävän humoristinen podcast yhteiskuntamme suuresta tabusta: naisen aggressiosta. Suvi Tuuli Katajan käsikirjoittama ja ohjaama sarja yhdistelee fiktiivistä komediaa ja faktapohjaista asiantuntijanäkemystä koston syistä, ilmentymistä ja seurauksista.

Sarjan fiktiivistä tarinaa kuljettaa Sailan (Pirjo Heikkilä) vaiherikas kostosaaga. Saila toteaa liiallisen kiltteyden olleen hänelle aina ongelma ja riippakivi. Saila tekee elämäntapamuutoksen: hän hylkää kiltteyden ja nöyrtymisen, alkaa tutkia omaa aggressiotaan sekä ennen kaikkea - hän alkaa tasoittaa tilejä.

"Karma is a bitch, ja niin on Sailakin."

Podcast nostaa esille populaarikulttuurissa ja kirjallisuudessa toteutettuja kostoja. Sarjassa haastatellaan mm. häpeästä kärsivää Robocopia sekä hengaillaan pimeällä puolella Darth Vaderin kanssa. Lisäksi ohjelmassa kuullaan myös kuulijoiden omia kostofantasioita, joiden kerääminen poiki mediassa kohahtanutta keskustelua.

Mistä inhimillinen aggressio kumpuaa? Miksi naisten aggressiosta vaietaan edelleen? Koston anatomiasta ovat keskustelemassa vakioasiantuntijana psykoanalyytikko Elina Reenkola sekä vierailevina asiantuntijoina mm. filosofi Sami Pihlström, neurotieteilijä Aino Vesikansa, filosofian tohtori Antti Paakkari ja teatteriohjaaja Ruusu Haarla.

Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut kansainvälisesti palkittu Suvi Tuuli Kataja, joka tunnetaan myös Radio Sodoman kolmihenkisestä työryhmästä. Pääosassa kuullaan Pirjo Heikkilä ja muissa rooleissa esiintyy mm. Arvi Lind, Antto Hinkkanen, vuoden teatterinäyttelijäksi valittu Miiko Toiviainen sekä All Female Panelin Anna Rimpelä ja Saana Peltola. Käsikirjoittavana dramaturgina toimii Elli Salo, äänisuunnittelusta vastaa Tuomas Skopa ja musiikin on säveltänyt Jussi Liukkonen. Tuottajina toimivat Eerik Purdon ja Suvi Ahoniemi.

Podcast koostuu 10 jaksosta, joiden kunkin pituus on noin 20 minuuttia. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 22.4.2020.