Virginia Martin Chico
09:10 - 22.02.2020 / tv-sarjat / Findance
Nelonen ja Ruutu tänään: Mental Samurai Suomi alkaa - mukana mm. Miss Plus Size 2020 -finalisti Heidi Wasström

Nelonen ja Ruutu aloittavat tänään klo 21.00 uuden game show -ohjelman Mental Samurai Suomi.

Ellen Jokikunnas juontaa ohjelmaa, jossa kilpailijat eri puolilta Suomea saavat viisi minuuttia aikaa vastata 12 monipuoliseen kysymykseen – samalla kun kahdeksanmetrinen robottikäsi kiidättää heitä ilmojen halki!

Ensimmäisessä jaksossa robottikäden kyytiin nousevat pupukahvilan pitäjä Sammeli Majava Valkeakoskelta, Miss Plus Size -kilpailun voittajaksi tähtäävä Heidi Wasström Raaseporista, digijohtaja ja stunt-mies Mikko Pennanen Vantaalta, pankinjohtajaksi haluava Mergim Bushi Karjaalta sekä omasta rantahostellista haaveileva Netta Eskola Turusta.

Miss Plus Size -finalisti Heidi on heti pelinsä alussa jo pahoissa ongelmissa. Hän saa ensimmäiseksi tehtäväkseen asettaa aikajärjestykseen Julia Robertsin elokuvat Erin Brockovich, Pretty Woman ja Eat, pray, love.

Mental Samurai Suomessa on tietokysymysten lisäksi luvassa visuaalista hahmotuskykyä vaativia tunnistustehtäviä, ääninäytteitä, videoita ja erilaisia muistipelejä. Ajan päättyessä tai virheen sattuessa peli päättyy heti. Kilpailijat, jotka onnistuvat pitämään hermonsa kurissa ja ratkaisevat annetussa ajassa kaikki 12 tehtävää, voittavat 5 000 euroa ja siirtyvät Samuraihaaste-kierrokselle. Samuraihaasteessa neljään viimeiseen kysymykseen täysin oikein vastaamalla kilpailijalla on mahdollisuus voittaa jopa 30 000 euron pääpalkinto – ja himoittu Mental Samurain titteli.

Mental Samurai Suomi perustuu yhdysvaltalaiseen menestysformaattiin, ja ohjelma on noussut nopeassa ajassa katsojamenestykseksi ympäri Eurooppaa. Ohjelma on äärimmäisen mukaansa tempaava ja mukana pelattava, koko perheen kilpailuun haastava uudenlainen game show, jossa visuaalisen tykityksen keskellä kunkin kilpailijan tietämyksen, mielen ja keskittymisen rajoja koetellaan armotta.