Alamy / AOP
10:10 - 21.12.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Olisiko Adolf Hitler voinut paeta Berliinistä vuonna 1945? Ei hammastutkimuksen perusteella

South China Morning Post kertoo [lähde] natsi-Saksan diktaattori Adolf Hitleristä tehdystä tutkimuksesta.

Vuonna 1945 Berliinin bunkkerissaan itsemurhan tehneen Hitlerin jäänteitä säilytetään Moskovassa. Ranskalaiset tutkijat saivat harvinaisen tilaisuuden tutkia niitä viime vuonna.

Tutkinnan alla olivat Hitlerin hampaat.

- Hampaat ovat aidot, siitä ei ole epäilystä. Tutkimuksemme todistaa, että Hitler kuoli vuonna 1945, professori Philippe Charlier sanoi.

- Voimme lopettaa kaikki salaliittoteoriat Hitleristä. Hän ei paennut sukellusveneellä Argentiinaan, hän ei ole salaisessa tukikohdassa Etelämantereella tai kuun pimeällä puolella, Charlier hauskuutti.

Hitleristä on aina silloin tällöin pintautunut lennokkaita teorioita, joiden mukaan hän olisi paennut Berliinistä - eikä suinkaan tehnyt itsemurhaa. Hammastutkimuksen perusteella kuitenkin näyttää siltä, että Hitlerin taru päättyi kuin päättyikin Berliiniin vuonna 1945.

Hampaista pystyttiin toteamaan muun muassa, että niiden omistaja oli kasvissyöjä - kuten Hitlerkin oli. Lisäksi niissä näytti olevan tapahtunut sinisen sävyinen kemiallinen reaktio syanidin ja hampaissa olevan metallin välillä. Kallossa puolestaan oli luodinreikä. Hitlerin on kerrottu ottaneen nimenomaan syanidia sekä ampuneen itseään päähän.

artikkelin avainsanat:
Adolf Hitler historia sota tutkimukset