Coca-Cola
11:10 - 13.11.2019 / viihde / Findance
Coca-Cola-rekka kiertää Suomea - näillä paikkakunnilla Joulurekka vierailee

Viime vuonna Coca-Colan joulumainoksista tuttu punainen Joulurekka kiersi Suomea ensimmäistä kertaa ja kymmenet tuhannet suomalaiset ympäri maata osallistuivat Joulurekan mukanaan tuomiin tapahtumiin.

Coca-Colan Joulurekka vierailee jälleen tänä vuonna 10 paikkakunnalla, joista yhden pääsevät suomalaiset valitsemaan. Tuhansilla valoilla koristeltu Joulurekka tekee kiertueellaan kansainvälistä historiaa matkaamalla ensimmäistä kertaa ikinä risteilyaluksella, kun M/S Viking Grace kuljettaa Joulurekan Turusta Maarianhaminaan.

Coca-Cola Joulurekka kiertää Suomea 7.12.–21.12. ja tuo iloisen joulutapahtuman Vantaalle, Kouvolaan, Joensuuhun, Tuuriin, Seinäjoelle, Turkuun, Kirkkonummelle, Äänekoskelle, Maarianhaminaan ja yhteen kaupunkiin, jonka suomalaiset pääsevät valitsemaan.

Vaihtoehtoina on viisi Joulurekan reitille sopivaa kaupunkia: Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia ja Pori. Jokaiselle kaupungille on laadittu oma joulusoittolistansa Spotifyhin. Joulurekka pysähtyy 18.12. kaupunkiin, jonka jouluista soittolistaa on kuunneltu eniten 18.11.–1.12. välisenä aikana. Voittaja julkistetaan 2.12.2019.

Coca-Cola Joulupukin juuret ovat Ahvenanmaalla. Hahmon piirsi 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta, Föglön saarelta. Sundblom uudisti alun perin pelottavan ja synkän joulupukin lämminhenkiseksi, punaposkiseksi ja punanuttuiseksi hahmoksi, jolla on ollut kansainvälistä vaikutusta käsitykseemme Joulupukin ulkonäöstä. Sundblomin luoma Coca-Cola Joulupukki hymyilee myös Suomea kiertävän Joulurekan kyljessä.

- Coca-Cola Joulurekka on kiertänyt kaikkialla Pohjoismaissa Islantia myöten. Mielestämme nyt oli korkea aika viedä Coca-Cola Joulupukilla koristeltu rekka Haddon Sundblomin juurille Ahvenanmaalle. Samalla voimme kansainvälisesti myös muistuttaa tämän ikonisen jouluhahmon suomalaisista juurista: Ruotsissahan Sundblomin kerrotaan olevan ruotsalainen äitinsä kotimaan vuoksi, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo.

Sundblom ehti luoda vuosien 1931 ja 1964 välillä yli 40 öljymaalausta Coca-Cola -joulupukista. Nämä lukuisat joulupukkikuvat ovat vieläkin käytössä Coca-Colan mainoksissa, julisteissa, pakkauksissa ja monissa muissa materiaaleissa. Vuonna 2007 Ahvenanmaan postilaitos julkaisi Haddon Sunblomin Coca-Cola Joulupukkia esittävän joulupostimerkin. Samanaikaisesti Ahvenanmaan museo järjesti yhteistyössä Ahvenanmaan siirtolaisinstituutin (Ålands Emigrantinstitut) kanssa Sundblomin joulupukkimaalauksia esittelevän näyttelyn.

Kiertueaikataulu:

Vantaa la 7.12.
Kouvola ma 9.12.
Joensuu ti 10.12.
Tuuri to 12.12.
Seinäjoki pe 13.12.
Turku la 14.12.
Kirkkonummi ma 16.12.
Äänekoski ti 17.12.
Suomalaisten äänestämään kaupunkiin ke 18.12.
Maarianhamina la 21.12.

Tiesitkö tämän Coca-Cola Joulurekasta?

- Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.
- Joulurekka on vieraillut 20 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa.
- Tänä vuonna Coca-Cola Joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
- Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan Coca-Cola Joulurekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.

- Suomen tapahtumassa voi otattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa.
- Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Lastentalolle.
- Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
- Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.

artikkelin avainsanat:
Coca-Cola