HBO
18:10 - 26.09.2019 / tv-sarjat / Findance
HBO Nordic aloittaa His Dark Materials -sarjan 4.11. - Universumien tomu -kirjoihin perustuvassa sarjassa myös suomalainen Pasi Remsu

Philip Pullmanin Universumien tomu -kirjasarjaan perustuva HBO:n ja BBC:n yhteistuotantona toteutettu uutuussarja His Dark Materials tulee ensi-iltaan 4. marraskuuta alkaen HBO Nordic -suoratoistopalvelussa.

Sarjassa seurataan näennäisesti tavallista Lyraa (Dafne Keen), joka on rohkea nuori nainen toisesta maailmasta. Hän tulee paljastaneeksi synkän juonen lasten sieppausten taustalta yrittäessään selvittää kadonneen ystävänsä kohtaloa ja Tomuksi kutsuttua salaperäistä ilmiötä.

Pääosassa nähtävän Dafne Keenen lisäksi sarjaa tähdittävät rouva Coulteria esittävä Ruth Wilson (Golden Globe -palkittu sarjasta The Affair), Lee Scoresbyä esittävä Lin-Manuel Miranda (Tony-palkittu näytelmästä Hamilton), lordi Asrielia esittävä James McAvoy (Sovitus), Jordan Collegen johtajaa esittävä Clarke Peters (HBO:n The Wire ja Treme), Farder Coramia esittävä James Cosmo ja Ma Costaa esittävä Anne-Marie Duff sekä Isä McPhailia esittävä Will Keen ja lordi Borealia esittävä Ariyon Bakare.

Sarjassa esiintyy myös suomalaisnäyttelijä Pasi Remsu sekä suomalaisperäisellä roolinimellä Serafina Pekkalana nähtävä Ruta Gedmintas.

Draamasarjan maailmassa on kahdenlaisia tuntevia, puhuvia eläimiä: daimonit ja panssaroidut karhut. Daimoni on jokaisen ihmisen henkilökohtainen, sielua ilmentävä älykäs eläinhahmo, joka määräytyy ihmisensä luonteen ja mielenlaadun mukaan. Lasten daimonit voivat muuttaa muotoaan eläimestä toiseksi ihmisen mielialan tai oman halunsa mukaan, mutta murrosiän alkuvaiheessa daimoni omaksuu pysyvän hahmon, joka heijastaa heidän henkilönsä lopullista luonnetta.

Sarjan äänirooleissa kuullaan mm. Harry Potterista tuttu Helen McCrory (lordi Asrielsin daimoni lumileopardi Stelmaria), Hercule Poirot’na tutuksi tullut David Suchet (Serafina Pekkalan daimoni tunturihaukka Kaisa), amerikkalaiskoomikko Cristela Alonzo (lentäjä Lee Scoresby’n daimoni jänis Hester) ja Rocketman-elokuvassa nuorta Elton Johnia esittävä Kit Connor (Lyran pysyvää olomuotoaan vielä etsivä daimoni Pantalaimon).

Rouva Coultersin salaperäinen diamoni, Kultainen Apina, ei pysty puhumaan eikä sillä ole nimeä, mutta sen eläinäänet on luonut Brian Fisher (Pokémon Detective Pikachu), joka toimii myös sarjan marionettihahmojen vastaavana ja graafisena koordinaattorina. Marionetteja käytettiin näyttelijöiden apuna luomaan luonnollinen yhteys heidän daimoniensa välille ennen lopullisia digitaalisesti animoituja eläinhahmoja. Pohjoisen jäätyneessä erämaassa elää lauma panssaroituja karhuja, jotka ovat sekä taitavia metallinkäsittelijöitä että hurjia sotureita ja joilla on omat kulttuurinsa ja lakinsa. Matkallaan Lyran kohtaamalle Iorek Byrnison -karhulle on äänensä antanut Joen Tandberg (The Innocents).

His Dark Materials -sarjan ovat BBC:lle ja HBO:lle tuottaneet Bad Wolf ja New Line Cinema.

Katso His Dark Materials -traileri alla: