Viaplay / Alamy / AOP
10:10 - 07.07.2019 / tv-sarjat / Findance
Viaplay tuo uudet käyttäjäprofiilit, jotka mahdollistavat katsomiskokemuksen räätälöimisen

Viaplay lanseeraa käyttäjätileihinsä profiilit, joilla voi erottaa tilin eri käyttäjien katsomat ohjelmat ja suositukset toisistaan. Jokaiseen käyttäjätiliin on mahdollista luoda kuusi eri profiilia. Profiilit mahdollistavat käytön personoinnin ja vanhemmille paremman näkymän lapsensa katseluun.

Profiilien avulla asiakas voi luoda oman Viaplay-elämyksensä, jonka suositukset ja toiminnot on valittu palvelun kyseistä käyttäjää silmällä pitäen. Enää ei tarvitse vastaanottaa muiden perheenjäsenien mieltymysten mukaisia ohjelmasuosituksia.

- Profiileita luotaessa tärkeää oli asiakkailtamme saatu palaute, jonka avulla jatkoimme kehitystyötämme. Meidän perheemme oli mukana profiilien testauksessa, ja sekä lapset että me vanhemmat olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, kertoo Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland ja jatkaa:

- Käyttäjäprofiilit ovat olleet asiakkaidemme toivomuslistan kärjessä. Olemme iloisia, että profiilien käyttöönotolla voimme palvella asiakkaitamme aiempaa paremmin.

Lapselle luotavaan profiiliin on mahdollista erottaa lapsille soveltuva tarjonta aikuisille tarkoitetusta sisällöstä asettamalla ikäraja lapsiprofiilin asetuksissa. Lapselle luotu profiili sisältää ainoastaan lapsille tarkoitettuja sarjoja ja elokuvia, joista perheen pienimmät voivat etsiä mieleistänsä katsottavaa. Näin vanhemmat pystyvät aiempaa paremmin valvomaan lastensa katsomaa sisältöä, ja lasten on helpompaa löytää heitä kiinnostavia ohjelmia.

Jokaiseen käyttäjätiliin on mahdollista luoda kuusi profiilia, ja asiakkaat voivat valita kaikkiaan 25 erilaisesta avatar-hahmosta mieleisensä. Värikkäiden avattarien visuaalisesta suunnittelusta vastasi ruotsalainen kuvittaja Christina Hägerfors.

artikkelin avainsanat:
suoratoistopalvelut tech Viaplay