FX Networks
10:10 - 29.06.2019 / tv-sarjat / Findance
Fox ja Ruutu ensi viikolla: Marvel-sarja Legion aloittaa päätöskautensa

Katsojien takaraivoja kummittelevan ja aivonystyröitä haastavan Legion-sarjan päätöskausi käynnistyy Foxilla 1. heinäkuuta. Marvel-sarjakuviin perustuvan sarjan kolmannella kaudella voimakkaan supermutantin kyvyt omaava päähahmo David (Dan Stevens) kohtaa kytköksensä X-Men-tarinoista tuttuun tohtori X:ään, Charles Xavieriin (Harry Lloyd).

Legion on Noah Hawleyn (Fargo) luoma televisiosarja, joka perustuu Marvel Comicsin kiehtovaan Leegio-sarjakuvahahmoon, David Halleriin. Lapsuudesta lähtien David on siirtynyt psykiatrisesta laitoksesta toiseen, kunnes 30-vuotiaana hän tapaa ja rakastuu kauniiseen sekä yhtä ahdistuneeseen potilaaseen nimeltä Syd Barrett (Rachel Keller). Davidin ja Sydin sähköinen ensikohtaamisen laukaisee Davidissa muutoksen, jonka myötä hän huomaa, että hänen kuulemansa äänet ja näyt ovatkin todellisia.

David päätyy Summerlandiin, mutanteille suunniteltuun turvapaikkaan ja koulutuskeskukseen, jossa hän kohtaa ainutlaatuisia ja poikkeuksellisia lahjoja omaavan joukon mutantteja. He auttavat Davidia vihdoin päästämään valloilleen tukahdetut erikoiskyvyt. Samalla käy ilmi, että Davidia piinavien jakomielisten persoonoiden taustalla olikin ikivanha ja pahantahtoinen parasiitti-mutanttiolento Varjokuningas, Amahl Farouk (Navid Negahban). Olento esiintyi muun muassa petollisesti Davidin ystävänä Lenny Buskerina (Aubrey Plaza), jonka roolihahmo palaa myös sarjan kolmannella kaudella.

Eeppisen taiston myötä David onnistuu työntämään varjokuninkaan pois kehostaan ja saamaan takaisin oman mielensä hallinnan. Prosessi kuitenkin herrättää Davidin mielessä uudenlaisen pahuuden ja vallanhimon, jotka asettavat hänet vastakkain omien ystävien ja liittolaisten kanssa.

Legionin 3. kaudella David lyöttäytyy yhteen nuoren mutantin Switchin kanssa (Lauren Tsai), jonka aikamatkustuskyky auttaa Davidia suunnitelmassaan korjata aiheuttamansa vahingot. Sarjan kolmannella kaudella esitellään myös Charles Xavierin hahmo, jolla on kytkös Davidin menneisyyteen ja kykyihin. Sarja jatkaa mielikuvituksellista kerrontatyyliään, joka haastaa katsojan monitasoisuudellaan.

Legionin on tuottanut FX Productions yhteistyössä Marvel Televisionin kanssa. Noah Hawley toimii päätuottajana yhdessä John Cameronin, Lauren Shuler Donnerin, Simon Kinbergin ja Jeph Loebin kanssa.

Legionin kolmas kausi alkaa FOX-kanavalla 1.7. klo 23.00 ja on katsottavissa Ruutu-palvelussa jälkikäteen. Legionin kaudet 1 ja 2 ovat katsottavissa Ruudussa heinäkuusta alkaen.

Katso kolmoskauden traileri alta:

artikkelin avainsanat:
Dan Stevens Legion Marvel superhero X-Men