Blox Car
22:10 - 22.06.2019 / viihde / Findance
Suomalainen Blox Car on autojen Airbnb - joukkorahoitus auki

Autojen yhteiskäyttöpalvelua tarjoava Shareit.global Oy on avannut joukkorahoituksen. Nopeasti kasvaneen yrityksen tähtäimessä on kansainvälistyminen.

Suomalainen Blox Car -palvelu on erikoistunut autojen vertaisvuokraukseen. Toimintaperiaatteeltaan se on "autojen Airbnb", jossa voi tarjota omaa autoaan vuokralle ja autoa tarvitseva henkilö voi kätevästi löytää ja vuokrata auton palvelun kautta. Blox Carin tehtävänä on tehdä vuokrauksesta mahdollisimman helppoa ja turvallista.

Kymmenen tuhannen aktiivisen käyttäjän rajapyykki meni juuri rikki ja autoja on listattu palveluun kaiken kaikkiaan yli 600, joista noin 150 on koko ajan varattavissa. Blox Car palkittiin viime syksynä Slushissa vuoden parhaana kestävää kehitystä tukevana mobiilipalveluna. Yritys on myös tuoreimmalla Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla.

Juuri avautuneen joukkorahoituksen tavoitteena on kerätä 500 000–1 000 000 euroa kansainvälistymisen tukemiseen.

- Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa liikenteen kestävään kehitykseen omalla panoksella. Blox Car on mielekäs kasvuyritys sijoittamisen näkökulmasta myös siksi, että pystyt itse kokemaan auton vertaisvuokraamisen vaivattomuuden ja taloudelliset edut kokeilemalla palvelua, sanoo Shareit.global Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Paul Nyberg.

Blox Car on saanut alkukesän aikana myös enkelisijoittajia, joista tunnetuin lienee Boltiin (ent. Taxify) sijoittanut Mikko Silventola. Bolt on arvioitu juuri miljardin euron arvoiseksi ja Silventolalla on ollut hyvä vainu uusien ja voimakkaasti kasvavien liikkumisen palveluiden suhteen.

Kotimaisen Blox Carin omistajaksi pääsee edullisimmillaan 500 eurolla. Joukkorahoitukseen voi osallistua FundedByMe-palvelussa täällä.

artikkelin avainsanat:
Airbnb autot Blox Car tech