Suomen Nestle
08:10 - 06.04.2019 / viihde / Findance
KitKat Ruby tulee Suomeen

Rubiinisuklaa on tämän hetken puhutuimpia makeistuotteita maailmalla. Syvän roosa, marjaisan makuinen suklaa valmistetaan ruby-kaakaopavuista ilman erillisiä maku- tai väriaineita. Ruby-kaakaopapu kasvaa Norsunluurannikolla, Ecuadorissa ja Brasiliassa.

Nestlé tuo ensimmäisenä suklaavalmistajana rubiinisuklaasta valmistetun patukan suomalaisiin ruokakauppoihin. KitKat Rubyssa hittituote yhdistyy Nestlén klassikkoon, yli sadassa maassa myytävään KitKat-patukkaan. Vähittäiskauppoihin KitKat Ruby saapuu lähiviikkoina.

KitKat Ruby lanseerattiin viime vuoden alussa erikoismyymälöissä Japanissa ja Etelä-Koreassa. Se myytiin avausviikollaan loppuun joka aamu puolessa tunnissa.

- On upea juttu, että saamme KitKat Rubyn vihdoin myös Suomeen. KitKat Ruby on ollut maailmalla haluttu hittituote ja uskomme, että se kiinnostaa myös suomalaisia. Vaaleanpunainen KitKat maistuu toki erilaiselta kuin alkuperäinen KitKat, mutta on tosi herkullista, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Outi-Leena Pesonen Suomen Nestléltä.

Rubiinisuklaa on ensimmäinen uusi laji suklaamarkkinoilla yli 80 vuoteen. Edellinen uutuus, valkosuklaa, tuli tumman ja maitosuklaan rinnalle 1930-luvulla.

Rubiinisuklaan kehitti sveitsiläinen Barry Callebaut -yritys, joka tunnetaan laatusuklaistaan. Kehitystyö kesti toistakymmentä vuotta, ja lopputulos esiteltiin yleisölle syksyllä 2017.

KitKat Rubyn kehitystyötä Nestléllä johti palkittu jälkiruokakokki Yasumasa Takagi, joka on työskennellyt suklaan parissa yli 30 vuotta.

- KitKat Ruby on yksinkertainen suklaapatukka, jossa ruby-kaakaopavun hedelmäiset, hienovaraisen hapokkaat maut pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla oikeuksiinsa. Tällaisia makuja ei ole ennen koettu, Takagi kuvailee.

artikkelin avainsanat:
herkut KitKat ruoka suklaa