Yle
17:10 - 02.03.2019 / tv-sarjat / Findance
Uusi Muumilaakso-sarja on huikea menestys - Yle Areena -suosiokin hurjaa

Uusi Muumilaakso-sarja on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin.

Sarjan ensimmäinen jakso, Pikku Myy tuli taloon, on tähän mennessä saanut Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa yhteensä 1,38 miljoonaa katsojaa.

- On hienoa nähdä, että haastava projekti on saatu laadukkaasti maaliin ja kiinnostusta sekä rahoitusta on löytynyt ympäri maailman. Sarjan hyvä vastaanotto lämmittää: rakastettu teos ja tunnetut muumihahmot ovat kova paikka taitavimmillekin tekijöille. Nyt tuntuu, että olemme kaikki onnistuneet erinomaisesti, sanoo Ylen Luovat sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén.

Yle Areenassa keskikatsojamäärä on ensimmäisen neljän päivän jälkeen jo lähes 200 000. Ensimmäiselle jaksolle on kertynyt Areenassa katseluita ennennäkemättömällä vauhdilla. Muumilaakso on kovaa kyytiä kirimässä Areenan kaikkien aikojen katsotuimmaksi sisällöksi.

- Ylen tv-esitysten ja Areenan yhteispeli toimii nyt erinomaisesti. On hienoa, että voimme tarjota suomalaisille, niin lapsille kuin aikuisillekin Tove Janssonin hengessä tehdyn huippusarjan, jonka jaksot ja kaudet karttuvat Yle Areenaan ja ovat katsottavissa vuosiksi eteenpäin, Vilén sanoo.

artikkelin avainsanat:
animaatio Muumilaakso Muumit