Respawn Entertainment
16:10 - 23.02.2019 / pelit / Findance
Pelaaja käytti 500 dollaria Apex Legends -pelin loot boxeihin - nyt kaduttaa

Loot boxit eli palkintoarkut tai yllätyslaatikot voivat tuoda videopeleissä käyttöön harvinaisia esineitä, joita ei muilla ole.

Battle royale -peli Apex Legends on ilmaiseksi pelattava, mutta Kotaku kertoo [lähde] pelaajasta, joka tuhlasi 500 dollaria pelin loot boxeihin. Tavoitteena oli saada ns. heirloom-esineitä, joita löytyy alle prosentissa palkintoarkuista.

24-vuotias Cole alkoi katua hankintaansa kesken loot boxien avaamisen.

- Laatikko laatikolta läpimeno ei ollut edes nautinnollista. Mitä enemmän niitä avasi, sitä enemmän ne vain hyppäsi yli, jos mukana ei ollut heirloomeja.

Lopulta edes heirloom-esineet eivät saaneet tunnelmaa nousemaan. Colen mielestä kokemus ei ollut käytetyn rahan arvoista.

- Ollakseni rehellinen, olin 500 dollarin käyttämisen jälkeen lähinnä shokissa. Olen tehnyt typeriä hankintoja videopelimaailman ulkopuolellakin, mutta tässä oli jotain erilaista: virtuaalisilla esineillä ei kuitenkaan ole todellista arvoa useimpien ihmisten mielestä.

Cole tuumii ovatko loot boxit rinnastettavissa uhkapelaamiseen ja onko se moraalitonta.

- Ilmaiseksi pelattavilla peleillä on tehtävä rahaa ja loot boxit tarjoavat sitä. Respawn ja EA olisivat saaneet minulta paljon vähemmän rahaa, jos heirloom-esineet olisi voinut ostaa suoraan kuin uhkapelaamalla palkintoarkuilla. Päädyin tuhlaamaan 500 dollaria. Tiedän, että tarinani ei ole ainutlaatuinen.

artikkelin avainsanat:
Apex Legends battle royale