Viaplay / Alamy / AOP
19:10 - 30.01.2019 / tv-sarjat / Findance
Viaplay tuottaa kansainvälisen suomisarjan Cold Courage - tähtinä Pihla Viitala ja Doctor Who -näyttelijä John Simm

Viaplay tuottaa uuden suomalaisen alkuperäissarjan Cold Courage.

Pekka Hiltusen dekkareihin perustuvan sarjan näyttelijäjoukkoon lukeutuu sekä suomalaisia että kansainvälisiä huippunimiä.

Tv-sarja kuvaukset käynnistyvät tänään ja kahdeksanosaisen alkuperäissarjan ensi-iltaa on kaavailtu keväälle 2020.

Päähenkilöitä Maria ja Liaa näyttelevät Pihla Viitala ja Sofia Pekkari, joka on kotimaassaan Ruotsissa tunnettu etenkin näyttämörooleistaan.

Sarjassa nähdään niin ikään tunnetut brittinäyttelijät John Simm sekä Caroline Goodall. Simm on suomalaisille tuttu rooleistaan esimerkiksi Doctor Who (Mestari) ja Kova linja -sarjoista ja Goodall elokuvista Dressmaker ja Schindlerin lista.

Sarjan muita keskeisiä rooleja näyttelevät Antti Reini, Elmer Bäck, Jonna Järnefelt, Rea Mauranen, Antti Virmavirta ja Jussi Nikkilä. Kansainväliseen näyttelijäjoukkoon lukeutuvat lisäksi Jakob Eklund, joka tunnetaan Suomessa pääroolistaan Johan Falk -elokuvissa.

Pekka Hiltusen palkittuun ja useille kielille käännettyyn Studio-rikosromaanisarjaan perustuvan sarjan tapahtumapaikkana on Lontoo, jossa suomalainen Lia tapaa maannaisensa Marin. Mari johtaa Studiossa huippuammattilaisten tiimiä, jonka tavoitteena on korjata omankädenoikeudella yhteiskunnallisiin vaikuttajiin tai suuryrityksiin liittyviä epäkohtia. Lialle avautuu kokonainen rikosten ja taitavien huijausten pelottava maailma, mutta kysymys kuuluu, oikeuttaako päämäärä keinot.

Viaplayn alkuperäissarjan ovat käsikirjoittaneet David Joss Buckley ja Brendan Foley. Sarjan ohjauksesta vastaavat Agneta Fagerström Olsson (Wallander: Kaipaus, Hammarkullen) sekä Kadir Balci (Marry Me).

Viaplayn kunnianhimoisimpiin tuotantoihin lukeutuvaa kansainvälistä sarjaa kuvataan Dublinissa, Lontoossa, Antwerpenissä sekä Suomessa pääkaupunkiseudulla ja Kainuussa.

- avoitteenamme on ensisijaisesti tuottaa parasta mahdollista viihdettä kotimarkkinalle eli Pohjoismaihin, mutta myös viedä suomalaista huippuosaamista ja tarinaa maailmalle. Kyseessä on korkeimmat kansainväliset laatukriteerit täyttävä projekti, painottaa NENT Group Finlandin toimitusjohtaja Mathias Norrback.

- Panostamme voimakkaasti oman sisällön tuottamiseen, ja Cold Courage on arvokas lisä pohjoismaiseen alkuperäissarjatuotantoomme. Tavoitteenamme on tarjota katsojillemme parasta pohjoismaista draamaa, ja Suomen suurimpiin lukeutuva tv-sarjatuotanto tukee hienosti tätä tavoitettamme, toteaa Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland.

Yksinoikeudella Viaplayssa nähtävän sarjan tuottaa suomalainen tuotantoyhtiö Luminoir yhdessä irlantilaisen Vico Filmsin, belgialaisen Potemkinon sekä islantilaisen Sagafilm Nordicin kanssa. Sarjan tuottajina toimivat Markku Flink ja Pauli Pentti Luminoirista. Sarjan kansainvälisestä levityksestä Pohjoismaiden ulkopuolella vastaa Lionsgate.