Fiskars
09:29 - 29.08.2018 / viihde / Findance
Muumi-astiat: Hento lumisade pohjautuu Taikatalvi-kirjaan

Hento lumisade on Arabian kauden 2018–2019 talven sesonkiastiasto ja siihen kuuluvat tuttuun tapaan Muumi-muki, -minimukit, -kulho sekä Muumi-kahvilusikat.

Kuvituksessa Muumipeikko kokee lumisateen ensimmäistä kertaa elämässään.

Hento lumisade -tuoteperheen kuvitus pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi-kirjaan vuodelta 1957. Siinä Muumipeikko herää kesken talviunien ja tutustuu lumen peittämään Muumilaaksoon. Muumipeikko tuntee itsensä hyvin hämmentyneeksi, kun hiutale toisensa jälkeen laskeutuu hänen lämpimälle kuonolleen ja sulaa siihen. Hän ihailee lumihiutaleita ja yrittää pyydystää niitä käpälillään. Talven sesonkiastiastoon on vangittu hetki, jolloin Muumipeikko hurmioituu lumesta ja oppii pitämään talvesta.

Astioiden kuvituksen on suunnitellut ja sommitellut keraamikko Tove Slotte. Hän on käyttänyt pohjana Tove Janssonin alkuperäisiä, mustavalkoisia piirroksia, jotka Jansson oli tehnyt raapetekniikalla. Talven kylmyyttä kuvaava hennon sininen väri korostaa herkkää piirrosta. Tove Jansson oli mestari kuvaamaan lunta. Taikatalvi-teoksessa lunta kuvataan kymmenillä eri tavoilla, ja piirrokset herättävät kokemuksen ensilumesta eloon.

Astiat ovat saatavilla lokakuun alusta alkaen vuoden 2019 helmikuun loppuun.

Tuote- ja suositushintatiedot:

Hento lumisade -muki, 0,3 l, 19,90 €
Hento lumisade -kulho, 15 cm, 24,90 €
Hento lumisade -minimukit, 19,90 €
Hento lumisade -kahvilusikka, 10,90 €
Luminen uimahuone -kahvilusikka, 10,90 €

artikkelin avainsanat:
Arabia Muumit