Harri Hinkka
06:04 - 28.08.2018 / musiikki / Findance
Eppu Normaali saa melkoisen kunnianosoituksen Radio 957:lta

Radio 957 kunnioittaa Suomen kaikkien aikojen suosituinta rockbändiä Eppu Normaalia soittamalla yhden päivän aikana koko yhtyeen tuotannon aakkosjärjestyksessä.

Ysiviisseiskan Eppu Normaali -päivää vietetään keskiviikkona 29. elokuuta, eli samana päivänä, jolloin Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä.

- Kumpi mahtaa olla huumaavampi kokemus, Eppu-maraton vai oikea maraton? Se ei selviä kuin kokeilemalla molemmat, Eppu Normaali -leiristä kommentoidaan.

Radio 957:n Eppu Normaali -päivän aikana kuullaan musiikin lisäksi myös bändin jäsenten haastatteluita ja fanien tarinoita omista Eppu-suosikeistaan. Martti Syrjä ja Juha Torvinen ovat kunniavieraina muistelemassa bändin pitkää historiaa, joka on kulkenut avantgardistisen hauskanpidon ja Ramones-henkisen punkrokkailun kautta suomalaisen rockmusiikin korkeimmalle korokkeelle.

- Kun yhtyeen elämäntyötä kunnioitetaan veistoksella, niin kyllä näin mahtavaa uraa pitää kunnioittaa myös tarjoamalla yleisöllemme mahdollisuus nauttia koko tuotanto aasta äähän. Aakkosjärjestyksessä soittaminen antaa mielenkiintoisen perspektiivin yhtyeen musiikkiin, kun alkuaikojen punkbiisin perään voi tulla seesteistä aikuisrockia 2000-luvulta. Luvassa on järkälemäisiä hittejä, nostalgiaa ja harvinaisuuksia, joita ei ole kuultu vuosikausiin. Tähän ei pysty mikään muu kuin maailman tamperelaisin radiokanava, radio 957, toteaa kanavan ohjelmajohtaja Ari Ojala.

Radio Ysiviisseiskan Eppu Normaali -päivä alkaa 29.8. kello 06.00 hitillä ’Afrikka, sarvikuonojen maa’ ja jatkuu kunnes taajuudelta kajahtaa Historian suurmiehiä -albumin raita numero kuusi ’Älä katso’.

Eppu Normaali -veistos julkistetaan Ylöjärven kaupungintalon aukiolla keskiviikkona 29.8.2018 kello 18.00 alkaen. Veistoksen on tehnyt kuvanveistäjä Kimmo Schroderus.

artikkelin avainsanat:
Eppu Normaali Radio 957