action comedy edm horror naiskauneutta scifi superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat evästeet

Gigantti varoittaa nettihuijauksesta - voi tulla tekstiviestilläkin

08.06.2018 / klo 11:41 / FD / viihde

Gigantti varoittaa heidän nimissään lähetetyistä huijausviesteistä [lähde].

Huijausviestejä on lähetetty sekä tekstiviestinä, sähköpostitse että ponnahdusikkunamainoksina. Näissä olevia linkkejä ei tule painaa.

Alla yksi esimerkki tekstiviestihuijauksesta:

Näin tunnistat huijausviestin:

1. Viesti tulee oudosta sähköpostiosoitteesta. Osoitteissa on usein epäilyttäviä kirjain- ja numeroyhdistelmiä.

2. Kirjoitusvirheet. Usein huijaukset tehdään vajavaisella tai puutteellisella suomen kielellä, jolloin kielioppivirheet pistävät helposti silmään. Viesteissä saattaa olla myös ruotsin- tai englanninkielisiä sanoja.

3. Viesti ohjaa epäilyttäviin url-osoitteisiin. Tarkista epäilyttävän viestin sisältämä linkki ennen sen avaamista. Älä klikkaa linkkiä vaan vie sen sijaan hiiren osoitin linkin päälle. Jos esiin nousevassa pikkuikkunassa on erinäköinen osoite kuin itse linkissä, kyseessä on mahdollisesti huijaus.

4. Käyttäjältä vaaditaan toimenpiteitä esimerkiksi viestiin liitetyn linkin kautta. Yleensä viestissä pyydetään klikkaamaan linkkiä, jonka kautta saat lunastettua huijaussähköpostin sisältämän tarjouksen, kilpailuvoiton tms.

5. Henkilökohtaisten tietojen kalastelu. Tietojen kalastelulla pyritään varastamaan luottamuksellisia tietoja kuten luottokorttinumeroita, salasanoja tai tilitietoja.

Netflix lisäsi juuri 49 leffaa - katso lista täällä