action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Mistäs nyt se mättö? EU:ssa puuhataan kieltoa, joka saattaa viedä kebabit koko Euroopasta

04.12.2017 / klo 09:10 / ML / viihde

Metron mukaan [lähde] kebab on vaarassa joutua kieltolistalle Euroopassa.

Turkista alun perin kotoisin oleva ruoka saattaa päätyä kielletyksi, koska se yhdistetään sydän- ja verisuonitauteihin. Huolena ovat erityisesti kebabin sisältämät fosfaatit.

Saksassa kebabravintolat iskivät takaisin ja sanoivat, että liha tarvitsee lisäaineita, jotta se pysyy mehukkaana ja maukkaana. On myös puhuttu kebab-syrjinnästä, sillä myös joissain makkaroissa on fosfaattia.

Kebab-ongelmat pintautuivat, kun Euroopan parlamentissa äänestettiin fosfaattien käytön sallimisesta eri lihatuotteissa. Äänestys ei mennyt läpi ja lainsäätäjät osoittivat huolensa kebabin sallimisesta eurooppalaisten terveyden kustannuksella.

- Jos Euroopan parlamentti saa tahtonsa läpi, se olisi kuolemantuomio koko kebab-teollisuudelle Euroopassa, Doner Kebab Producers -liiton edustaja julisti.

Euroopan parlamentin lehdistötiedottaja Niina Saloranta tarkentaa tämänhetkistä tilannetta Findancelle:

- Komissio on esittänyt, että jatkossa kebabiin saisi lisätä fosfaattia. Parlamentti puolestaan puntaroi parhaillaan, käyttääkö se tähän esitykseen veto-oikeuttaan – terveyssyihin vedoten. Mikäli parlamentti torppaa komission esityksen, tarkoittaisi se sitä, että esitys palautuisi komissioon ja nykytilanne kebabin osalta jäisi toistaiseksi voimaan. Kebab ei siis ole poistumassa ruokalautasiltamme.

Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä