action / crime comedy edm horror naiskauneutta scifi / fantasy superhero tech for MEN oudoimmat suosituimmat

Hollannissa keksittiin nerokas tapa tupakantumppien keräämiseen - luontoäiti tarjoaa avun (kuva)

11.10.2017 / klo 08:10 / ML / viihde

Myös Amsterdamissa ihmisillä on ikävä tapa heittää tupakantumppeja kadulle, Oddity Central kertoo [lähde].

Kaksi hollantilaista suunnittelijaa, Ruben van der Vleuten ja Bob Spikman, alkoivat pohtia ongelmaa. Ensin he miettivät, voisiko tumpit kerätä roboteilla. Ne eivät kuitenkaan olisi saaneet kaikkia tumppeja kerättyä ahtaista paikoista.

Tutkijat miettivät seuraavaksi, voisiko lintuja valjastaa tehtävään. Ensin he harkitsivat puluja, mutta ne eivät ole tunnettuja älykkyydestään. Varikset sen sijaan ovat.

Sitten he huomasivat, että Joshua Klein -niminen henkilö oli jo keksinyt Crow Box -nimisen laitteen. Crow Box opettaa varikset keräämään kaduilta kolikoita, joita ne tuovat laitteeseen makupaloja vastaan. Hollantilaiset päättelivät, että varikset voisi kouluttaa myös tumppien kerääjiksi.

Parivaljakko aikoo vielä tehdä tutkimusta siitä, ettei tumpeista ole liiallista haittaa korpeille. Pohdittavana on myös se, onko eettisesti oikein valjastaa varikset työskentelemään ihmisille. Lisäksi parivaljakko tarvitsee rahoitusta suunnitelmansa loppuun viemiseen.

Maailmalla poltetuista 6 triljoonasta savukkeesta noin kaksi kolmasosaa päätyy ympäristöön. Määrä vastaa kahta ja puolta miljoonaa uima-allasta.Nyt Netflixissä: huipputekijöiden kauhuleffa keväältä 2017, katso täällä