Pixabay
11:10 - 09.03.2017 / viihde / Johan Ekroth
Miksi olutpullot ovat värillistä eikä läpinäkyvää lasia?

Olutta on ollut olemassa jo hyvin pitkään ja ensimmäiset oluet pantiinkin jo tuhansia vuosia sitten muinaisessa Egyptissä. Jostain syystä oluen pullottaminen aloitettiin vasta 1800-luvulla ja tuolloin sitä pullotettiin läpinäkyviin pulloihin.

Miksi olutta ei nykyään ole läpinäkyvissä pulloissa, vaan värillisissä? Business Insider kertoo [lähde] tähän hämmentävään kysymykseen vastauksen, joka on yksinkertainen, mutta sitäkin mielenkiintoisempi ja arvokkaampi.

Läpinäkyvässä pullossa olevan oluen havaittiin muuttuvan oudon makuiseksi. Tämän lisäksi oluen haju muistutti lähinnä haisunäädän hajua, joten sen juominen edellä mainitut asiat huomioiden ei ollut kovinkaan mielekästä. Syyn outoon makuun ja hajuun havaittiin olevan auringon UV-säteissä, jotka tunkeutuivat läpinäkyvän lasin läpi olueen.

Kun auringon aiheuttamat haitat havaittiin, alettiin olutta pullottaa ruskeisiin pulloihin. Toisen maailmansodan jälkeen kuvaan astuivat myös vihreät pullot. Kiitos näiden loistavien oivallusten, voimme nauttia huoletta UV-vapaata olutta, joka ei maistu oudolta ja haise haisunäädältä!

artikkelin avainsanat:
alkoholi keksinnöt olut