12:27 - 19.10.2005 / / Findance
Rammsteinin Rosenrot pian kaupoissa

Rammstein julkaisee uuden albuminsa Rosenrot 28. lokakuuta. Viime vuonna julkaistu Reise Reise saa jatkoa tutun Rammstein-määrän, 11 kappaleen verran. Levyn eka sinkku Benzin on jo ilahduttanut suurta Rammstein-fanijoukkoa. Remix-versiota biisiin on ollut tekemässä Meshuggahin ja Ad Rockin lisäksi myös kotimaamme Apocalyptica. Remixit löytyvät sinkun kaupalliselta versiolta. Videokanavilta voi pongata biisin mahtavan videon, jonka on ohjannut Uwe Flade.

Uudella albumilla Rammstein yllättää taas. Mahtavien äänivallien ja rankan poljennon lisäksi levyllä kuullaan myös herkempää otetta. Bändin solisti Till Lindemann saa laulukumppanikseen Texas-yhtyeen upean äänen Sharleen Spiterin kappaleessa Stirb Nicht Vor Mir (Don´t Die Before I Do). Rammstein-mittakaavassa tätä voi kutsua jo herkäksi balladiksi. Herkistelyn voi unohtaa kuitenkin vaikka Zerstören ja Mann Gegen Mann -kappaleiden iskiessä kuin miljoona volttia. Kielimuurit murtuvat puolestaan espanjankielisen Te Quiero Puta! -kappaleen meksikolaismetalliotteessa. Muu materiaali on perinteisempää, takuuvarmaa Rammsteinia, josta Spring-kappale nousee jylhän pysäyttäväksi kokemukseksi.

Rosenrot on Rammsteinin viides studioalbumi. Tuottajana on toiminut tuttu Jacob Hellner ja levyä on äänitetty niin Malagalla kuin nyt ensimmäistä kertaa myös Berliinissä. Osa materiaalista oli esillä jo Reise Reise-albumia tehdessä, mutta mistään ylijäämämatskusta ei voida puhua. Sen verran upea kokonaisuus Rosenrot on.

Rammsteinin levyjä on myyty maailmalla jo 10 miljoonaa kpl. Suomessa bändillä riittää vankkaa fanikuntaa, yhtye on nähty täällä keikalla jo neljästi ja edellisen levyn myynti on platinaluokkaa.

Joululahjaksi faneilleen Rammstein julkaisee vielä live-dvd:n, joka palauttaa viime kiertueen mahtavat meiningit mukavasti mieleen. Dvd julkaistaan 7.12.2005

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat:
Rammstein