12:39 - 20.09.2005 / / Findance
Olavi Uusivirta julkaisee toisen albuminsa

Olavi Uusivirta on saanut valmiiksi toisen studioalbuminsa Me ei kuolla koskaan, joka julkaistaan 28. syyskuuta. Mies debytoi pari vuotta sitten Nuoruustango"-albumillaan, josta parhaiten muistetaan Pahat pojat -elokuvaakin tähdittänyt hittisingle "Raivo härkä". Tulevalta levyltä "Me ei kuolla koskaan" lohkaistu ensimmäinen single "Irrallaan" päätyi heti radioiden soittolistoille ja toinen single "On niin helppoo olla onnellinen" jatkoi samaa linjaa ja sai kiitettävän vastaanoton radioasemilla ympäri maata. Samaisesta kappaleesta valmistui juuri myös Mika Kurvisen ohjaama yhden oton video, joka kuvattiin tunnelmallisella Huvilakujalla Helsingin Eirassa.

Uusien kappaleiden teko alkoi jo ennen Nuoruustangon ilmestymistä, ja biisinteon lomassa Olavi ehti juontaa vuoden ajan kiiteltyä Zulu-keskusteluohjelmaa yhdessä lukiokaverinsa Henna Vännisen kanssa ja debytoida valkokankaalla suuren yleisösuosion saavuttaneessa Keisarikunta-elokuvassa, johon hän myös sävelsi ja sanoitti tunnuskappaleen "Ei oltu niin kuin muut". Uuden albumin studiosessiot aloitettiin loppuvuodesta 2004 tuottaja Okko Larun johdolla. "Kuukausien yhteistyön ja muutamien tulikivenkatkuisten yhteenottojenkin myötä saavutimme lopulta mielettömän hyvän yhteishengen ja fiiliksen tehdä musiikkia. Omat odotukseni olivat korkealla ja menetin loppuvaiheessa yöunenikin, mutta lopputulos onnistui ylittämään monin paikoin nuo odotukset."

28. syyskuuta julkaistava levy pitää sisällään kahdentoista kappaleen verran lyyristä romantiikkaa, pohjoista melankoliaa sekä artistin itsensä sanoin: "kiimaista teinirokkia sofistikoituneeseen makuun". "Me ei kuolla koskaan" -albumin nimen voi nähdä monella tavalla; nimikkobiisissä lause esiintyy parisuhteen viitekehyksessä, mutta yleisemmällä tasolla siinä on nähtävissä ajan hengelle tyypillistä oireilua. "Nuoruuden ja kauneuden ihannoinnilla ei tänä päivänä tunnu olevan lainkaan rajoja. Me jäämme kiinni housut kintuissa ajattelemasta salaa, että tämä ei lopu koskaan", populaarikulttuurin monilla eri osa-alueilla kyntensä näyttänyt Uusivirta kiteyttää.

www.olaviuusivirta.com

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat:
Olavi Uusivirta