Findance.com
20:10 - 10.07.2024 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Nämä 5 normaalia perheeseen liittyvää tekoa on Ranskassa kielletty
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Ranskassa on moni sellainen asia kielletty, joka on Suomessa ja monessa muussakin maassa sallittua.

Ne voivat olla sellaisia tekoja, joista voi Ranskassa joutua jopa vankilaan. Monet näistä aika kummallisestakin laista koskevat perheitä ja lapsia, kertoo Cracked.com.

5 perheisiin ja lapsiin liittyvää Rankassa käytössä olevaa outoa lakia:

Isyystestiä ei saa tehdä, jos tuomioistuin ei ole sitä erikseen määrännyt. Jos menee tekemään isyystestin ulkomailla ja palaa sen jälkeen Ranskaan, voi jopa joutua vankilaan.

Lasta ei saa nimetä miten tahansa ja tuomioistuin voi päättää, että lapsi on nimetty väärin ja nimeä muutetaan. Esimerkiksi vuonna 2015 tuomioistuin muutti lapsen nimen Nutellasta Ellaksi, jotta lasta ei pilkattaisi nimen takia.

Sukunimeä ei saa vaihtaa, jos siihen ei saa tuomioistuimelta lupaa. Vaikka menisi naimisiin, laillisena sukunimenä pysyy oma esimerkiksi tyttönimi. Yleisen nimen saa muutettua samaksi kuin puolisollaan.

Lapset perivät aina osan omaisuudesta, eikä tätä voi muuttaa edes testamentin avulla.

Miehet eivät saa mennä Ranskassa uima-altaaseen uimahousuissa, joissa on lahjetta. Miesten niin aikuisten kuin poikalasten, täytyy pitää uima-altaassa uimahousuja, joissa ei ole lahdetta. Niitä kutsutaan esimerkiksi nimellä speedot. Tämä johtuu puhtaudesta, koska miehet saattaisivat silloin hypätä altaaseen samoissa shortseissa kuin missä ovat kulkeneet kaupungilla ja niille alla saatettaisiin jättää likaiset alushousut. Myös naisten pitää käyttää altaassa ihonmyötäistä uima-asua. Stringit ovat kuitenkin kiellettyjä.

Kannattaa selvittää Ranskan lait ennen kuin matkustat sinne, jotta et tee vahingossa mitään lainvastaista.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
lifestyle perhe Ranska
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!