Findance.com
10:10 - 12.06.2024 / maailmalta / Findance
Äiti on murheen murtama, kun hänen tyttärensä jäi ainoana ilman kutsua luokkatoverin syntymäpäiville
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Eräs äiti on kertonut sosiaalisessa mediassa siitä, että hänen tyttärensä on yksi harvoista lapsista, joita ei ole kutsuttu luokkatoverin syntymäpäiväjuhliin. Juhlat pidetään heidän kotikadullaan, mikä tekee tilanteesta entistä vaikeamman.

Äiti kertoi, että syntymäpäiväjuhlia järjestävän tytön äiti kutsui melkein koko luokan ja vieläpä lapsia muilta luokilta – jättäen hänen tyttärensä entistä ulkopuolisemmaksi. Hän sai tietää juhlasta vasta, kun toinen vanhempi mainitsi asiasta vahingossa koulun portilla.

Äiti kirjoitti Mirrorin mukaan kokemuksestaan Mumsnet-sivustolla: "Tyttäreni luokkatoverilla on tänään syntymäpäiväjuhlat, ja näyttää siltä, että suurin osa luokasta on kutsuttu. Myös muiden luokkien lapsia on kutsuttu. Sain tietää juhlista vasta, kun erään toisen luokan äiti sanoi eilen 'nähdään huomenna'."

"En yleensä jäisi murehtimaan tällaista, mutta juhlapaikka sattuu olemaan aivan kotimme vieressä. Syntymäpäiväjuhlien äiti tietää tämän ja on ollut viime vuonna juhlimassa meillä kotona."

Lohtua äidin ja tyttären yhteisestä päivästä

Äiti päätti viedä tyttärensä viettämään äidin ja tyttären yhteistä päivää, jotta heillä olisi jotain mukavaa kerrottavaa maanantaina koulussa juhlien jälkeen. Hän toivoi, että tämä vähentäisi tyttären pettymystä.

"Minusta tuntuu pahalta tyttäreni puolesta, koska hän saattaa nähdä ihmisiä tulemassa ja menossa, ja hän näkee syntymäpäiväkoristeet ja ymmärtää, että kyseessä on juhla. Itse en koskaan tekisi näin. Kun meillä on juhlia kotona, huolehdin aina siitä, että naapuruston lapsille tarjotaan kakkua ja kutsumme heidät juhliin."

Monet kommentoijat surivat tilannetta.

"Tämä on kauheaa, kyllä, tiedän että he voivat kutsua kenet haluavat, mutta luokkakaverin ja naapurin jättäminen kutsumatta on todella epäystävällistä", eräs käyttäjä kommentoi.

Toinen käyttäjä lisäsi: "Valitettavasti tällaista tapahtuu. En usko, että se on kamalaa. Ei ole myöskään reilua pakottaa lasta kutsumaan syntymäpäivilleen joku, jota hän ei halua sinne. Se on harmillista sinulle ja tyttärellesi, ja kuka tahansa olisi siitä pahoillaan. Veisin tyttäresi mieluummin viettämään hauskaa päivää yhdessä."

Kolmas käyttäjä kertoi, että tällaiset tilanteet voivat jättää pitkäkestoisia haavoja: "Se on niin loukkaavaa. Poikani on nyt 17-vuotias, enkä ole vieläkään antanut anteeksi äidille, joka jätti hänet pois poikansa 6-vuotissyntymäpäiviltä!"

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!