Findance.com
20:10 - 21.05.2024 / maailmalta / Markku Leppilampi
Mies antoi negatiivisia ravintola-arvosteluja - ei arvannut mihin ongelmiin joutuu
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Ravintola-arvosteluja voi antaa esimerkiksi Googleen, ja niistä voi olla hyötyä asiakkaille. Ne voivat myös avittaa ravintolayrittäjää huomaamaan, jos jokin asia on pielessä.

Arvostelumahdollisuutta voidaan käyttää kuitenkin asiakkaiden taholta myös väärin. Näin kävi, kun ravintola sai brittimieheltä ison määrän negatiivisia arvosteluja, Oddity Central kertoo.

Kyseinen 21-vuotias britti pidätettiin arvostelujen vuoksi Thaimaassa aiemmin tässä kuussa. Poliisi oli odottamassa hänen saapumistaan asunnolleen Bangkokissa.

Pidätyksen syy juontaa vuoteen 2022, kun hän asui vuokra-asunnossa Phuketissa. Tuolloin hänen kulkureittinsä meni Phuketissa sijaitsevan italialaisen ravintolan läpi, eikä hän kainostellut käyttää sitä.

Omistaja huomasi miehen kulkevan hänen ravintolansa läpi useita kertoja päivässä, ja lopulta huomautti asiasta. Omistaja halusi miehen käyttävän julkista katua, koska hän ei ollut asiakas ja omistajan mukaan muut asiakkaat häiriintyivät läpikulkemisesta.

Keskustelu brittimiehen ja ravintolan omistajan välillä äityi varsin kipakaksi. Myöhemmin ravintoloitsija huomasi, että hänen ravintolansa arvostelut ovat laskeneet pistemäärästä 4,8 pistemäärään 3,1. Syynä olivat väitetyt yhden pisteen tekaistut arvostelut.

Omistaja arveli brittimiehen olevan asian takana, ja hän ilmoitti asiasta Thaimaan poliisille. He tutkivat asiaa, ja saivat selville brittimiehen olevan arvostelujen takana, jolloin hänestä tehtiin pidätysmääräys elokuussa 2023.

Brittimies kiistää syytteet

Pidätysmääräyksen perusteena oli "väärien tietojen syöttäminen tietokonejärjestelmään tavalla, joka todennäköisesti aiheuttaa vahinkoa muille, mutta joka ei ole rikoslain mukaan kunnianloukkaus".

Brittimies on kiistänyt kuulusteluissa syytteet. Jos hänet todetaan syylliseksi, maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

Thaimaassa on tiukat kunnianloukkauslait. Vuonna 2020 amerikkalainen turisti joutui pidätetyksi, kun hän väitti Trip Advisor -arvostelussa Phuketissa sijaitsevan turistikohteen harjoittavan "modernia orjuutta". Hän pääsi vapaaksi pyydettyään anteeksi.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut oudoimmat ravintola ravintolat