Findance.com
16:10 - 22.05.2024 / maailmalta / Findance
Kollegat vaativat äitiä luopumaan vuosilomastaan - näin hän vastasi
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Eräs nainen on suuttunut kollegoilleen, jotka vaativat häntä luopumaan vuosilomastaan, jotta he voisivat viettää enemmän aikaa lastensa kanssa.

Vaikka nainen on itsekin hiljattain saanut vauvan, hänen kollegansa haluavat ostaa hänen lomapäiviään – mikä on hänen työpaikallaan sallittua - mutta nainen kieltäytyi luopumasta niistä, raportoi Mirror.

Nainen kirjoitti Mumsnetissä: "Työpaikallani voimme ostaa ja myydä vuosilomaa keskenämme. Olemme avoinna vuoden ympäri, eikä meillä ole mahdollisuutta ottaa vapaata joulupäivänä - voimme kuitenkin vapaaehtoisesti ottaa vuoron silloin."

Nainen kertoi olleensa samassa työpaikassa yli 20 vuotta ja myyneensä usein ylimääräisiä lomapäiviään kollegoilleen. Hän on myös usein vapaaehtoisesti ottanut joulunajan vuoroja, jotta muut voivat viettää sen lastensa kanssa. Nyt kun hänellä on oma lapsi, hänen prioriteettinsa ovat muuttuneet.

Kollegoiden paine ja naisen päätös

"Juuri palattuani äitiyslomalta minua lähestyivät useat kollegat, jotka halusivat ostaa lomapäiviäni. Olen myös saanut kyselyjä, aionko edelleen vapaaehtoisesti ottaa joulunajan vuoroja. Olen selittänyt, että prioriteettini ovat muuttuneet ja aion käyttää lomani perheeni kanssa", hän kertoi.

Naisen mukaan kollegat eivät ole ottaneet hänen päätöstään hyvin vastaan. Hän on saanut lukuisia sähköposteja ja jopa joutunut selittämään asiaa työpäivän jälkeen, kun kollegat ovat yrittäneet suostutella häntä myymään lomapäiviä.

"Minua on syytetty siitä, että olen pilannut heidän lapsenhoitosuunnitelmansa, koska he olivat olettaneet, että myisin heille ylimääräisiä lomapäiviäni. Ennen vauvan saamista olin valmis luopumaan ylimääräisistä lomapäivistä, mutta nyt tilanne on muuttunut", nainen kertoi.

Kommentoijat naisen puolella

Mumsnetin kommentoijat olivat yksimielisesti naisen puolella. Eräs kommentoija totesi: "On röyhkeää, että kollegasi yrittävät päättää, miten käytät lomapäiväsi!"

Toinen lisäsi: "Kollegoidesi on aika lopettaa painostaminen. Kerro heille selkeästi ja kohteliaasti, että et myy lomapäiviäsi. Jos he kysyvät uudelleen, ohjaa heidät esihenkilösi puheille. Kerro hänelle, että kollegasi häiritsevät sinua jatkuvasti."

artikkelin avainsanat:
kesä kesäloma työelämä vanhemmuus äitiys