Findance.com
04:10 - 16.05.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Tästä syystä tyyny pitää vaihtaa säännöllisesti
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Vaikka ajatus omasta, kuhmuraisesta suosikkityynystä luopumisesta tuntuisi vaikealta, se kannattaa vaihtaa säännöllisin väliajoin muiden vuodevaatteiden tapaan.

Yhdysvaltalainen Asthma and Allergy Foundation of America suosittelee, että tyyny pitäisi vaihtaa kahden vuoden välein. Samoin suosittelee myös Jysk.

Tyynyn käyttöikää voi pidentää, jos sen pesee enintään neljä kertaa vuodessa ja vähintään kerran vuodessa. Liika peseminen voi aiheuttaa kulumista.

Tyyny tulee vaihtaa, koska ajan myötä siihen kertyy hikeä. Vuodevaatteisiin voi myös pesiytyä pieniä eläviä organismeja kuten pölypunkkeja.

Peitto tulisi vaihtaa uuteen 5-10 vuoden välein. Tyynyn ja peittojen vaihtoajasta voi saada vihjeen värin muuttumisesta kellertäväksi. Vuodevaatteiden vaihto koittaa nopeammin paljon hikoileville. Jos tyyny on muhkurainen, se kannattaa niin ikään vaihtaa uuteen.

Tyynyn käyttöikään vaikuttaa myös se, mistä se on valmistettu. Tyynyt voidaan valmistaa monista eri materiaaleista kuten muistivaahdosta, lateksista, untuvasta tai polyesteristä. Muistivaahdosta ja lateksista valmistetut ovat pitkäikäisimpiä.

artikkelin avainsanat:
hygienia nukkuminen tyyny uni