Findance.com
02:10 - 16.05.2024 / viihde / Markku Leppilampi
Eikö liikunta maistu? Näin "huijaat" itsesi liikkumaan
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Liikunta voi maistua yksinkertaisesti puulta joillekin ihmisille. Hekin voivat kuitenkin tavallaan huijata itsensä liikkumaan, jos he yhdistävät liikunnan johonkin mieluisaan tekemiseen.

National Institute of Aging keräsi listalle muutamia hyödyllisiä vinkkejä:

1. Löydä tapoja sisällyttää liikunta päivääsi. Sellainen voi olla esimerkiksi koiran ulkoiluttaminen, kaupassa käynti tai ystävällä kahvilla tai teellä käyminen. Eikä tietenkään autolla.

2. Yritä löytää aktiviteetteja, jotka ovat hauskoja. Sellainen voi olla esimerkiksi oman kotikunnan kauniiden paikkojen tutkiminen pyörällä, tai vaikkapa valokuvausharrastuksen aloittaminen.

3. Tee liikunnasta sosiaalista. Kun saat kaverin mukaan, voit samalla jutustella hänen kanssaan. Molemmat antavat samalla toisilleen näin myös henkistä polttoainetta. Voitte esimerkiksi sopia tapaamisen jonnekin, vaikka ette lähtisi yhtä aikaa lenkille.

4. Oletko jo liikkunut, mutta olet jälleen laiskistunut? Pääset takaisin rutiineihin palaamalla niihin hiljalleen. Älä yritä liian nopeasti, ja pyydä tarvittaessa apua lähipiiriltä.

5. Jotkut saavat motivaatiota tulosten seuraamisesta. Voit kirjata ylös liikkumiseen liittyviä asioita. Voit esimerkiksi ottaa aikaa, kauanko lenkillä käymiseen menee, ja yrittää hiljalleen nopeuttaa sitä. Lisäksi älypuhelimille löytyy erilaisia liikuntasuoritteita seuraavia sovelluksia.

6. Muista palkita itsesi. Palkinto voi olla vaikkapa kahvikupponen suosikkikahvilassa puolessa välissä lenkkiä. Palkinto kannattaa antaa itselle myös pidemmän aikavälin tavoitteista.

artikkelin avainsanat:
hyvinvointi liikunta