Findance.com
18:10 - 16.04.2024 / maailmalta / Findance
Äidin suru: 8-vuotias tytär ei koskaan saa kutsuja kaverisynttäreille
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Äiti on jakanut koskettavan tarinan siitä, miten hänen kahdeksanvuotias tyttärensä ei koskaan saa kutsuja luokkatovereidensa syntymäpäiväjuhliin, mikä on saanut hänet miettimään, onko lapsessa jotain vikaa.

Äiti kuvailee tytärtään Mirrorin mukaan "erittäin eloisaksi ja ystävälliseksi", mutta jostain syystä kukaan ei tunnu pitävän hänestä tarpeeksi kutsuakseen häntä juhliinsa, vaikka hän itse kutsuu muita omiinsa.

Tilanne on saanut äidin epätoivoiseksi ja hän on kääntynyt somen puoleen etsimään neuvoja: "Esikoulussa hänet kutsuttiin aina juhliin. Nyt ei enää. Onko tämä normaalia?"

"Joskus hän saa selville, että lapsia, joita hän piti ystävinään, on ollut juhlissa, mutta häntä ei ole kutsuttu. Ymmärrettävästi tämä tekee hänet hyvin surulliseksi. Juuri tänään saimme tietää, että perhetuttumme järjestää poikansa syntymäpäiväjuhlat, ja he kutsuivat mukaan toisen yhteisen perhetutun, mutta eivät meitä."

"Kävelemme kirjaimellisesti joka aamu kouluun tämän perheen kanssa. Yleensä voin ohittaa tällaiset asiat, mutta en silloin, kun se tekee tyttäreni surulliseksi. Miten voin lohduttaa häntä näissä tilanteissa, varsinkin kun itsekin olen järkyttynyt poisjäämisestämme?"

Vaikka jotkut vanhemmat kehottivat häntä keskustelemaan tyttärensä koulun kanssa asiasta, toiset rohkaisivat häntä "keskittymään järjestäjän rooliin".

Eräs käyttäjä ehdotti: "Oletko puhunut lapsesi opettajan kanssa siitä, miten hän pärjää sosiaalisesti koulussa? Kun kutsuitte koko luokan hänen syntymäpäivilleen, tulivatko kaikki paikalle? Toisella luokalla lopetin koko luokan juhlat ja keskityin pienempiin juhliin, joihin kutsuin vain muutaman lapsen tai järjestin erityisen kokemuksen vain lapselleni ja minulle."

Toinen lisäsi: "Keskittyisin olemaan järjestäjä. Kutsu muita lapsia tekemään asioita ja vaali näitä ystävyyssuhteita. Kannattaisi myös harkita lapsesi osallistumista koulun ulkopuolisiin sosiaalisiin toimintoihin, kuten partioon. Joskus koulu voi olla omituinen painekattila, ja lapset, jotka muuten tulisivat toimeen keskenään, ärsyttävät toisiaan."