Findance.com
12:10 - 22.02.2024 / maailmalta / Findance
Nainen: "Mieheni lahjoittaa liikaa hyväntekeväisyyteen"

Vaimo tuo esille huolensa aviomiehensä anteliaisuudesta hyväntekeväisyyteen, kun hän mieluummin säästäisi rahat lastensa tulevaisuuteen.

Rahariidat ovat yleisiä monissa suhteissa, erityisesti elinkustannusten nousun aikaan. Usein riidat johtuvat holtittomasta tuhlailusta tai piheydestä, mutta tämä nainen kritisoi miestään liiallisesta lahjoittamisesta hyväntekeväisyyteen. Naisen mielestä varat tulisi sijoittaa säästötilille, joka toimisi tulevaisuudessa käsirahana heidän kahden aikuisen lapsensa asuntoihin, kertoo brittilehti Mirror.

Mumsnet-foorumilla anonyymisti kirjoittanut nainen kertoo, että molemmat työskentelevät, mutta mies tienaa huomattavasti enemmän. He eivät ole "superrikkaita", mutta elävät mukavasti, vaikka ovatkin joutuneet karsimaan menojaan kuten monet muutkin.

"Aviomieheni on erittäin säästäväinen. Hän ei käytä juuri lainkaan rahaa itseensä, erityisesti nyt kun hän työskentelee enimmäkseen kotona. Hän kuitenkin lahjoittaa melko paljon rahaa hyväntekeväisyyteen kotimaahansa", nainen kirjoittaa.

Aviomies lahjoittaa tuhansia puntia vuodessa

Naisen mukaan mies lahjoittaa vuosittain noin 2000–2500 puntaa pienimuotoisille hyväntekeväisyysjärjestöille, joita hän on itse tutkinut. Hän on myös lahjoittanut rahaa stipendiksi kouluun Isossa-Britanniassa.

"En ole huolissani siitä, että rahat menevät hukkaan. Mutta kahden nuoren aikuisen lapsen äitinä tunnen, että taloustilanteen vuoksi meidän tulisi säästää heitä varten, jos he tarvitsevat enemmän apua asunnon käsirahaan", nainen lisää.

Kommentoijat jakautuvat mielipiteissään

Monet kommentoijat puolustivat aviomiestä, kutsuen häntä "ihailtavaksi".

Eräs kirjoitti: "Se on hänen rahansa, antaa hänen tehdä sillä mitä haluaa. En voi uskoa, että joku valittaa siitä, että hänen miehensä auttaa hyväntekeväisyysjärjestöjä. Sinun pitäisi tarkistaa asenteesi; hän ei tuhlaa rahaa, vaan auttaa muita."

Toiset ymmärsivät naisen huolen. "On ihan oikeutettua ajatella ensin perheen tulevaisuutta", totesi yksi.

Toinen ehdotti, että vanhemmat vastaavat hyväntekeväisyyteen lahjoitettavaan summaan sijoittamalla saman verran lapsilleen säästötilille.