Kobal / Shutterstock / AOP
16:10 - 11.10.2023 / elokuvat / Findance
Taustalla AI-huuma? Electric Dreams -leffasta uusioversio

Paul Davidson on Varietyn mukaan ostanut uudelleenfilmatisointioikeudet elokuvaan Electric Dreams vuodelta 1984.

Davidson, joka aiemmin johti The Orchardia ja IDW Entertainmentia, teki sopimuksen alkuperäiselokuvan käsikirjoittana Rusty Lemoranden kanssa. Lemorande säilytti oikeudet elokuvaan sen julkaisun jälkeen. Brian T. Arnold käsikirjoittaa uuden elokuvan.

Lausunnossaan Davidson kuvaili alkuperäistä Electric Dreams -elokuvaa "ikoniseksi elokuvaksi, joka teki syvän vaikutuksen minuun ensimmäisestä katsomiskerrasta lähtien."

Hän lisää Varietylle: "Se julkaistiin yhdellä elokuvien parhaista vuosikymmenistä ja tuntuu erityisen ennakoivalta tänään. On erittäin jännittävää työskennellä yhdessä Brianin ja Rustyn kanssa."

Steve Barronin ohjaamassa Electric Dreams -elokuvassa kerrottiin tarina Milesista (edesmennyt Lenny von Dohlen), arkkitehdista, jonka huippumoderni tietokone (Bud Cortin äänellä) herää eloon ja rakastuu hänen yläkerran tyttöystäväänsä (Virginia Madsen). Teema keskittyy AI-rakkauskolmioon, ja elokuva on vuosien varrella saavuttanut kulttisuosion.

Lemorande jakoi myös Varietylle lausunnon tukeakseen uudelleenfilmatisointia, jossa hän toimii myös vastaavana tuottajana:

"Olen iloinen, että tälle projektille annetaan uusi elämä. Kaikkien viimeaikaisten tekoälyn kehitysten myötä on aika tehdä se uudestaan"

Electric Dreams - traileri