Findance.com
00:10 - 05.10.2023 / viihde / Findance
Anna koirasi nuolla kasvojasi, sanoo asiantuntija

Tohtori James Kinross Imperial College Londonista, on esittänyt yllättävän ehdotuksen: hän uskoo, että koiria tulisi rohkaista nuolemaan omistajiaan parantaakseen ihmisten terveyttä.

Kinross väittää, että koiran sylki lisää mikrobien monimuotoisuutta suolistossamme, mikä tekee ruoansulatusjärjestelmästämme terveemmän.

"Se saattaa vaikuttaa epämiellyttävältä. Mutta todellisuudessa olemme menettämässä kosketusta moniin tärkeisiin bakteereihin", sanoo Kinross Daily Starin haastattelussa.

Hän huomauttaa, että suurin osa maailman väestöstä asuu kaupungeissa, jolloin eläinten ja suurien perheiden kanssa eläminen on harvinaisempaa. Tämä voi vaikuttaa suoliston mikrobiomin monimuotoisuuteen ja sitä kautta immuunijärjestelmäämme.

Lapsille monipuolisempaa mikrobiomia

Nykyajan kaupunkilaislapset, jotka asuvat pienissä asunnoissa ja leikkivät vähemmän ulkona ja eläinten kanssa, saattavat olla erityisen alttiita köyhdytetylle suoliston mikrobiomille.

Kinross ehdottaa, että tämä voisi olla yksi syy lisääntyneeseen allergiariskiin nyky-yhteiskunnassa.

Mutta ei ole vain koirien sylki, joka voi auttaa. Kinross huomauttaa Daily Starissa: "Yhdellä ihmisten suudelmalla jaetaan noin 80 miljoonaa bakteeria. Suuteleminen voi auttaa metabolisoimaan ruokaa tai hoitamaan infektioita."

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat lifestyle mikrobiomi terveys