Findance.com
02:10 - 16.09.2023 / viihde / Markku Leppilampi
Näin seksi vähenee ikääntyessä - 50 vuoden ikä on naisilla vedenjakaja
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

University of East Anglia -yliopisto teki seksiin ja ikään liittyvän tutkimuksen yhdessä King's College Londonin ja University College Londonin kanssa, johon osallistui yli 5000 ihmistä 18-vuoden iästä ylöspäin, raportoi SciTechDaily.

Tärkeimmät löydökset:

Suurimmalla osalla kyselyyn osallistuneista ihmisistä ikään katsomatta oli joko ei yhtään tai yksi seksikumppani kolmen edeltävän viikon aikana.

Alle 70-vuotiaista heteromiehistä, jotka olivat harrastaneet seksiä viimeisen kolmen kuukauden aikana, 44 prosenttia ilmoitti, etteivät he olleet harrastaneet seksiä viimeisen kolmen viikon aikana.

Yli 70-vuotiaista heteromiehistä, jotka olivat harrastaneet seksiä viimeisen kolmen kuukauden aikana, 50 prosentilla ei ollut seksikumppania viimeisen kolmen viikon aikana.

Noin 65 prosenttia heteroseksuaalisista naisista ilmoitti, että heillä oli yksi kumppani viimeisen kolmen viikon aikana, mutta näin oli vain 50-vuotiaaksi asti, minkä jälkeen seksin harrastamisen määrä laski rajusti.

Yli 70-vuotiaista naisista, jotka olivat harrastaneet seksiä viimeisen kolmen kuukauden aikana, 79 prosentilla ei ollut seksikumppania viimeisen kolmen viikon aikana.

Tutkimuksen yksi havainto oli, että sosiaalista mediaa käyttävillä oli enemmän seksiä.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
ikä ikääntyminen seksi
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!