Kazam Media / Shutterstock / AOP
10:10 - 14.09.2023 / elokuvat / Findance
Alan Moore pyytää DC:n lahjoittamaan hänen elokuva- ja tv-rojaltinsa Black Lives Matter -liikkeelle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Tunnettu sarjakuvataiteilija Alan Moore, joka on tunnettu klassikoista kuten Watchmen, V for Vendetta ja Batman: The Killing Joke, paljasti The Telegraphille, ettei hän enää ota vastaan rojalteja DC Comicsilta elokuvista ja televisiosarjoista, jotka perustuvat hänen töihinsä.

Sen sijaan hän on pyytänyt DC:tä ohjaamaan palkkiot suoraan Black Lives Matter -liikkeelle.

Elokuvateollisuuden muuttuvat arvot

Moore kertoi The Telegraphille, että hän ei ole kiinnostunut rahasta ja elää hiljaista elämää Northamptonissa, Englannissa.

Hän on aiemmin ilmaissut olevansa eri mieltä työnsä sovitusten kanssa ja on erittäin kriittinen nykyaikaista supersankarielokuvaa kohtaan.

Hän kuvaili niitä "kiroukseksi" elokuvalle ja kulttuurille. Hän mainitsi vuoden 2022 haastattelussa The Guardianille, että aikuisten jatkuva kiintymys supersankarielokuviin on infantilisaatiota, joka voi toimia "fasismin esiasteena."

Sarjakuvien muuttunut ilmapiiri

Moore huomautti, että hänen rakastamansa sarjakuvien viehätys on kadonnut.

"Nykyään niitä kutsutaan 'graafisiksi romaaneiksi', mikä kuulostaa hienostuneelta ja niistä voidaan veloittaa paljon enemmän", hän lisäsi.

"Nämä viattomat, kekseliäät ja mielikuvitukselliset supersankarihahmot 40-, 50- ja 60-luvuilta tarjoillaan nykyaikaiselle yleisölle ikään kuin ne olisivat aikuisten materiaalia."

Hän kritisoi nykyaikaista sarjakuvateollisuutta ja sanoi: "Rakastan ja ihailen aina sarjakuvamediaa, mutta sarjakuvateollisuus ja siihen liittyvä kaikki muu ovat vain käyneet sietämättömiksi."

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!