Findance.com
22:10 - 08.09.2023 / viihde / Findance
Zoom panostaa tekoälyyn: Uusi chatbot avuksi

Vain kuukausi sitten julkisuudessa Zoom sai osakseen kritiikkiä tekoälytyökalujensa koulutusmetodeista. Nyt yhtiö on Gizmodon mukaan ilmoittanut tuovansa videokonferenssi- ja chattipalveluihinsa uuden ChatGPT-tyyppisen chatbotin. Zoomin mukaan uusi tekoälyavusteinen "AI Companion" voisi parantaa käyttäjien tuottavuutta, mutta tämä herättää myös kysymyksiä datan käytöstä.

Mitä uusi AI Companion tarjoaa?

Zoomin AI Companion on käytännössä ZoomIQ:n uudelleenbrändäys, mutta laajennettu versio. Aiemmin se auttoi käyttäjiä tiivistämään chat-keskusteluja ja generoimaan automaattisia vastauksia.

Tulevaisuudessa käyttäjät voivat pyytää tekoälyltä apua monissa toimistotehtävissä, kuten kokousten valmistelussa ja dokumenttien haussa. Zoomin visiona on, että AI Companion toimii kuin henkilökohtainen virtuaaliassistentti.

Tekoäly taustalla

Zoom hyödyntää useita eri tekoälymalleja, mukaan lukien oman mallinsa sekä muiden toimijoiden, kuten Meta’s Llama 2:n ja OpenAI:n, malleja.

Yhtiön mukaan tämä monimallinen lähestymistapa tekoälyyn mahdollistaa nopeat päivitykset ja parannukset eri tekoälylähteistä.

Mitä odottaa tulevaisuudessa?

Zoom aikoo julkaista useita uusia tekoälyominaisuuksia lähikuukausina. Eräs lupaavimmista on ominaisuus, joka auttaa generoimaan sähköpostivastauksia, arvioiden oikean sävyn ja pituuden viestiin.

Tämän lisäksi AI Companion osaa tiivistää menneet chat-keskustelut ja auttaa parantamaan esitystaitoja palautteen perusteella.

artikkelin avainsanat:
chatbot ChatGPT tech tekoäly Zoom