Vachira / Nurphoto / Shutterstock / AOP
06:10 - 30.08.2023 / viihde / Findance
NHTSA vaatii lisätietoja Teslan Autopilot -järjestelmän turvallisuudesta

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) on jälleen kerran pyytänyt Teslaa antamaan lisätietoja Autopilot-ohjausjärjestelmänsä turvallisuudesta, raportoi Tech Crunch.

Heinäkuussa annetussa lausunnossa viranomainen ilmaisi huolensa Tesla-järjestelmän muutoksesta, joka antaa kuljettajien käyttää järjestelmää pitkiä aikoja ilman, että heitä kehotetaan laittamaan kätensä ohjauspyörään. NHTSA on määrännyt Teslan vastaamaan kysymyksiin ja toimittamaan asiakirjoja.

Järjestelmän aiheuttamat onnettomuudet ja jatkuvat tutkimukset

Pyyntö on osa NHTSA:n jatkuvia tutkimuksia Autopilotista sen jälkeen, kun virasto tunnisti useita onnettomuuksia, joissa Tesla-ajoneuvot ovat törmänneet pysäköityihin hälytysajoneuvoihin.

Virasto tutkii myös aktiivisesti Teslan kykyä varmistaa, että kuljettajat kiinnittävät huomiota Autopilotin käytön aikana.

Ohjaamon kamera herättää kysymyksiä

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun NHTSA on pyytänyt tietoa Tesla-auton kuljettajien valvontajärjestelmistä (DMS), joiden on tarkoitus varmistaa, että kuljettajat kiinnittävät huomiota tiehen automaattisen ajojärjestelmän ollessa käytössä.

Tesla on kertonut, että ohjaamon kamera on rakennettu DMS:llä, joka voi määrittää, jos kuljettaja ei kiinnitä huomiota ja lähettää heille meluhälytyksiä.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on kertonut suunnitelmistaan vähentää hälytyksiä, jotka varmistavat, että Tesla-auton "täysin itsestään ajavaa" järjestelmää käyttävät kuljettajat pitävät kätensä ohjauspyörässä.

Kaksi suurta oikeusjuttua edessä

NHTSA:n käsky tulee samalla kun Tesla valmistautuu kohtaamaan kaksi peräkkäistä oikeusjuttua syksyllä.

Ensimmäisessä, syyskuussa Kalifornian osavaltion tuomioistuimessa käsiteltävässä asiassa väitetään, että Autopilot aiheutti sen, että ajoneuvo ajautui yhtäkkiä ulos moottoritieltä, törmäsi puuhun ja syttyi tuleen, jolloin ajoneuvon omistaja kuoli.

Toinen oikeudenkäynti on määrä pitää lokakuussa, ja se koskee miamilaisen kuljettajan kuolemaa, jonka Model 3 ajoi tielle ajaneen rekan perävaunun alle, jolloin auton katto leikkautui irti ja kuljettaja kuoli. Kanteessa väitetään, että Autopilot ei jarruttanut, ohjannut tai toiminut millään tavalla onnettomuuden välttämiseksi.