Kim Kauppinen
04:10 - 28.07.2023 / viihde / Findance
Suomipoppari Sana jätti päihteet kahdeksan vuotta sitten - Perättömät väitteet ihmetyttävät
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana jakoi instagramissaan postauksen, jossa iloitsee kahdeksan vuoden raittiuttaan. Hän jätti päihteet vuonna 2015 todettuaan ongelmaa alkoholin kanssa.

"Sehän on sitten se aika vuodesta, kun voi todeta olleensa raittiina taas yhden vuoden enemmän. Mulla tulee 8 vuotta täyteen täysin päihteetöntä elämää ja hyvältä tuntuu! Vuonna 2015 ymmärsin olevani alkoholisti ja kiersin korkin lopullisesti kiinni. Samalla lopetin kaikki muutkin päihteet. Se oli elämäni paras päätös. Selvinpäin on niin paljon siistimpää.", Sana hehkuttaa Instagramissa.

Sana on puhunut avoimesti alkoholiongelmastaan niin haastatteluissa, sosiaalisessa mediassa, kuin musiikissaan. Hänelle on tärkeää auttaa muita oman kokemuksensa kautta.

"En häpeä puhua siitä. Se on jo tapahtunut, enkä voi muuttaa menneitä. Nyt keskityn tähän hetkeen ja tulevaan, ja pyrin oman kokemukseni kautta auttamaan muita samojen asioiden kanssa painivia."

Sana toimii yhteistyössä myös Irti Huumeista ry:n kanssa ja kampanjoi aktiivisesti päihteitä vastaan. Artistin toimintaa on kuitenkin varjostanut viime syksystä lähtien sosiaalisessa mediassa levitettävät perättömät väitteet, joiden mukaan hän olisikin narkomaani.

"Kyseessä on jatkuva valheellisen tiedon levittäminen minulle täysin tuntemattoman henkilön toimesta. Pyysin häntä jo syksyllä lopettamaan, mutta ei se mitään auttanut. Nämä keksityt väitteet aiheuttavat vahinkoa, sillä ne sotivat täysin sitä vastaan mitä edustan. En ymmärrä miksi kyseinen henkilö niitä keksii ja levittää.", Sana huokaa.

"Ihmiset eivät ymmärrä missä kulkee rikoksen raja, vaan someen vuodatetaan kaikenlaista sen enempää ajattelematta, että myös sen ruudun toisella puolella on ihminen."

Muutoin Sanan kesä on mennyt mukavasti. Live - ja juontokeikat ovat pitäneet niin kiireisenä, ettei artisti ehdi studiolle uutta musiikkia työstämään kuin vasta alkusyksystä.

"Ihanaa, kun ollaan päästy keikkailemaan koko kokoonpanon voimin, eli yhdessä soittajien ja tanssijoiden kanssa. Vielä on parit festarikeikat edessä, ja toivotaan, että keikkamyyntikin vilkastuisi syksyllä, jolloin julkaisen myös uutta musiikkia."

SANA LIVENÄ

27.7.23 OULU / Qstock (ilmainen)

18.8.23 OULU / Vauhti kiihtyy -festivaali

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Sana
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!