Findance.com
14:10 - 02.06.2023 / viihde / Findance
Elon Musk oikeudellisen tarkastelun kohteena väitetyn Dogecoin-markkinoiden manipuloinnin vuoksi
Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Elon Musk, sekä Twitterin että Teslan värikäs toimitusjohtaja, on joutunut jälleen uuteen kiistaan. Tällä kertaa häntä syytetään sisäpiirikaupoista ja suositun kryptovaluutan Dogecoinin hinnan manipuloinnista.

Sijoittajat väittävät, että Musk käytti huomattavaa vaikutusvaltaansa Twitterin kaltaisilla sosiaalisen median alustoilla sekä tv-esiintymisiä ja maksettuja verkkovaikuttajia hyväkseen käydäkseen voittoa tuottavaa kauppaa muiden sijoittajien kustannuksella. Tämä tieto tulee ehdotetun ryhmäkanteen kautta, joka on tällä hetkellä menossa oikeuskäsittelyyn, kertoo Mashable.

Muskin vaikutus Dogecoinin hintaan

Muskin äänekäs tuki Dogecoinille vuosien varrella on aiheuttavan kryptovaluutan kokevan huomattavia hintavaihteluita.

Vuonna 2019 Musk julisti Dogecoinin suosikkivaluutakseen, mikä aiheutti piikin sen arvossa.

Hän on myös puhunut valuutasta myönteisesti suositussa sketsisarjassa SNL:ssä ja esitti jopa ajatuksen siitä, että asiakkaat voisivat ostaa Tesla-autoja Dogecoinilla.

Väitetty vaikutusvallan väärinkäytöksi

Kanteessa väitetään, että Musk meni liian pitkälle.

Vaatimuksen mukaan Musk käytti huomattavaa nettivaikutusvaltaansa paisuttaakseen Dogecoinin hintaa ja hyötyi sitten tästä noususta.

Esimerkki tästä manipuloinnista on, kun Musk korvasi Twitterin logon Dogecoinin logolla, mikä johti valuutan hinnan 30 prosentin nousuun, minkä jälkeen Muskin väitetään myyneen Dogecoinia noin 124 miljoonan dollarin arvosta.

Kanteessa väitetään myös, että Musk on harjoittanut "markkinoiden manipulointia ja sisäpiirikauppaa" sijoittajien huijaamiseksi.

Sen mukaan Musk ajoi Dogecoinin hintaa tahallaan yli 36 000 prosenttia ylöspäin useiden vuosien aikana vain antaakseen sen myöhemmin romahtaa.

Juridinen saaga jatkuu

Kyseessä on kolmas muutos viime vuoden kesäkuussa Muskia vastaan nostettuun kanteeseen, jonka korvausvaatimukset ovat nyt huikeat 258 miljardia dollaria.

Muskin lakimiehet, jotka eivät ole vielä vastanneet uuteen muutokseen, ovat aiemmin torjuneet kanteen "mielikuvituksellisena teoksena".

Vitsistä miljardien dollarin kryptoon

Miljardin dollarin kryptoon

Ohjelmistoinsinöörit Billy Markus ja Jackson Palmer lanseerasivat Dogecoinin vuonna 2013 toisen kryptovaluutan, Litecoinin, haarautumana.

Vaikka se alkoi vitsinä, Dogecoin sai nopeasti uskollisen kannattajakunnan, ja nyt se on CoinGeckon mukaan yhdeksänneksi suurin kryptovaluutta, jonka markkinakorko on hieman yli 10 miljardia dollaria.