Findance.com
18:10 - 19.05.2023 / maailmalta / Markku Leppilampi
Oikeusjuttu! IT-työntekijä ollut sairauslomalla 15 vuotta - haastoi yrityksen oikeuteen, kun ei saanut palkankorotusta

Brittiläinen IT-asiantuntija Ian Clifford on ollut sairauslomalla ilman työvelvollisuutta vuodesta 2008 lähtien. Erikoinen järjestely on osa IBM:n työkyvyttömyysohjelmaa, jollaisen Clifford aikoinaan sai, raportoi Oddity Central.

Oikeusjuttu palkankorotuksesta

Cliffordin tilanne vaikuttaa uskomattoman hyvältä, mutta hän haastoi silti vastikään IBM:n oikeuteen. Syynä on, ettei hän saanut palkankorotusta.

Syytös syrjinnästä ja riittämättömästä palkasta

Hänen mukaansa IBM "syrjii vammaisia" väittäen, ettei hänen palkkansa ole "tarpeeksi antelias" pysyäkseen inflaation tahdissa.

Pitkä sairausloma ja palkan saaminen

Clifford ei ole työskennellyt yrityksessä viimeisten 15 vuoden aikana, mutta hän saa palkkaa IBM:ltä eläkkeelle siirtymiseen tai kuolemaansa asti.

Historia ja kompromissisopimus

Clifford oli alun perin töissä Lotuksella, mutta IBM:n ostettua sen, hän jäi syyskuussa 2008 sairauslomalle - aluksi vuoteen 2013 saakka.

Hän valitti tuolloin ensimmäisen kerran viiden vuoden lomarahastaan ja palkankorotuksen puutteesta.

IBM tarjosi lopulta IT-asiantuntijalle kompromissisopimuksen, joka mahdollisti hänelle palkan ilman velvollisuutta tehdä työtä toipumiseen, eläkkeelle tai kuolemaan saakka.

Palkan määrä ja oikeuden päätös

Cliffordille on maksettu noin 62 000 euron vuosipalkkaa viimeisen 15 vuoden ajan. Lisäksi hän on saanut tuhansien eurojen edestä korvauksia lomarahakiistan selvittelystä.

Tuomari ei asettunut Cliffordin puolelle oikeudessa ja hylkäsi jutun. Hän näki järjestelyn erittäin anteliaana, vaikka rahan arvo olisikin laskenut.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut IBM oudoimmat työelämä