Findance.com
06:10 - 13.05.2023 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Mies pilasi mahdollisuutensa työnsaamiseen jo viidessä minuutissa

Mies meni työhaastatteluun ja onnistui pilaamaan mahdollisuutensa saada uusi työpaikka jo ensimmäisen viiden minuutin sisällä siitä, kun hän oli saapunut haastattelupaikalle, raportoi Mirror.

Mies sai kokea yllätyksen heti aulassa, joka pilasi hänen mahdollisuutensa

Mies oli mennyt haastattelupaikalle, ja hänen mahdollisuutensa olivat menneet työpaikan saamisen puolesta pilalle jo ennen haastattelun alkamista. Hän oli kohdellut vastaanottovirkailijaa epäkohteliaasti ennen haastattelun alkamista. Hän ei ollut ottanut häneen juurikaan katsekontaktia eikä edes tervehtinyt kunnolla.

Vastaanottovirkailija olikin oikeasti se ihminen, joka oli palkkaamassa uutta työntekijää, joten haastattelu oli siinä vaiheessa jo pilalla, vaikka ei ollut vielä edes alkanut.

Tärkeä rooli kohtelulla ja käyttäytymisellä työhaastattelussa

Tässä työpaikassa haluttiin selvittää heti, että uusi työntekijä kohtelee kaikkia työpaikan henkilöitä arvokkaalla tavalla. Tämä mies osoitti, että ei tekisi niin, ja työpaikka ei auennut hänelle.

Työhaastattelussa on tärkeää muistaa, että vaikka varsinaisen haastattelun odotetaan alkavan vasta istuuduttuasi pöytään, jo aulassa tapahtuva kohtelu ja käyttäytyminen voivat vaikuttaa työnantajan mielikuvaan hakijasta. Työpaikkaan saattaa liittyä tiimityötä ja vuorovaikutusta eri henkilöiden kanssa, joten kohteliaisuus ja ammattimainen käytös kaikkia kohtaan ovat ensisijaisen tärkeitä.

Ennen työhaastattelua on hyvä valmistautua vastaamaan kysymyksiin, mutta on myös tärkeää muistaa ystävällinen käytös ja kohtelias esiintyminen jo haastattelupaikalle saapuessa. Näin varmistetaan, että työnantaja saa myönteisen ensivaikutelman hakijasta ja luottamuksen siitä, että hakija pystyy toimimaan ammattimaisesti ja hyvin tiimissä.

Hyviä vuorovaikutustaitoja arvostetaan

Työpaikoilla arvostetaan yleensä hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä toimia tiimissä. Hakijan käyttäytymisen perusteella työnantaja voi päätellä, miten hän suhtautuu ja kohtelee muita työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Epäkohtelias käytös jo ennen haastattelun alkua antaa vaikutelman siitä, että hakija ei kykene toimimaan ammattimaisesti ja yhteistyökykyisesti.

On tärkeää muistaa, että työhaastattelu on koko prosessi, johon kuuluu kaikki kohtaamiset työnantajan ja muiden työntekijöiden kanssa. Hyvä käytös ja kohtelias asenne ovat arvostettuja ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa ratkaisevasti työn saantiin.

Lopuksi, kun valmistaudut työhaastatteluun, muista kiinnittää huomiota myös kohteluun ja käytökseen jo haastattelupaikalle saapuessa. Pienet teot, kuten tervehtiminen, katsekontaktin ylläpitäminen ja ystävällisyys, voivat tehdä suuren eron työnantajan silmissä. Muista, että ensivaikutelma voi muodostua hyvin nopeasti, joten panosta hyvään käytökseen ja kohteliaisuuteen heti alusta asti.