Findance.com
20:10 - 09.05.2023 / musiikki / Markku Leppilampi
Nyt kuka tahansa voi iskeä kultasuoneen! - Poppari tarjoaa kovat tulot AI-nikkarille

Poptähti Grimes maksaa läjän kahisevaa - jos onnistut luomaan vakuuttavan tekoälykappaleen

Poptähti Grimes on Forbesin mukaan esittänyt haasteen faneilleen. Hänen ääneensä pohjautuvaa musiikkia saa tehdä tekoälyllä, ja hän jopa jakaa kappaleesta saatavat royaltit puoliksi.

- Jaan 50 % rojaltimaksuista kaikista onnistuneista tekoälyn luomista kappaleista, jotka käyttävät ääntäni. Sama sopimus kuin minkä tahansa artistin kanssa, jonka kanssa teen yhteistyötä. Voit vapaasti käyttää ääntäni ilman rangaistusta. Minulla ei ole levymerkkiä eikä laillisia sitoumuksia, Grimes twiittasi.

- Minua vain kiinnostaa mitä tapahtuu, ja olen kiinnostunut olemaan koe-eläimenä, Grimes jatkoi.

Grimes eri linjoilla kuin monet muut

Grimes on ihan eri linjoilla kuin levy-yhtiöt, sillä ne ovat olleet huolissaan tekoälykappaleista, joista on noussut viraaliksi ainakin The Weekndin ja Draken musiikkiin pohjautuvat tekoälykappaleet.

Huolta kuvaa hyvin se, että kappaleet on nyt poistettu ainakin YouTubesta. Ne olivat varsin uskottavan kuuloista musiikkia, joka olisi voinut hyvinkin olla ihmisen tekemää.

Grimes on kanadalainen muusikko, jonka musiikin on kuvattu ulottuvan "lo-fi R&B:stä" futuristiseen dance-popiin. Siinä on vaikutteita elektronisesta musiikista, hip hopista ja rockista. Hänen sanoituksensa liittyvät usein scifiin ja feministisiin teemoihin.

artikkelin avainsanat:
AI Grimes tekoäly